Deze blauwe zak zorgt voor een stuk minder afval

Deze blauwe zak zorgt voor een stuk minder afval
solution

Duurzaam afvalmanagement doen we samen. Door afval te reduceren en te scheiden kan afval zeer goed worden gerecycled om in te zetten als nieuwe grondstof. We geven eerlijk toe: dat doen we middels trial en error. Maar inmiddels reduceren we de uitstoot van CO2 en zijn onze afnemers zijn ambitieus en enthousiast. Jij ook?

Stap 1: Afval teruggedrongen, maar nog niet genoeg

Om hygiënische en logistieke redenen is ons (Triade Party Rent) servies, bestek en glaswerk verpakt in kunststof transportbakken én plastic zakken. Om het afval van de plastic zakken terug te dringen, zijn we in 2008 overgestapt op het verpakken van grotere aantallen. Ondanks deze inspanning om de verpakking te reduceren bleven onze opdrachtgevers met een flinke hoeveelheid verpakkingsfolie achter. Meestal gaat dit als restafval de afvalstroom in.

Stap 2: Een herzien plan

In 2013 zijn we met enkele opdrachtgevers in gesprek gegaan om te inventariseren of het mogelijk is om deze folie op locatie in te zamelen en retour te sturen aan Triade Party Rent. De uitkomsten zijn positief. Met één biologische cateraar is inmiddels een pilot gedraaid.

Stap 3: De pilot gaat van start

Afvalscheiding en het hergebruiken van grondstoffen is inmiddels mainstream geworden. Daarom starten we onze pilot op 8 februari 2016. We gaan de verpakkingsfolie retour nemen. Het streven is om in de loop van 2016 uitvoer te geven aan het verpakkingsconvenant en 80% van deze grondstof retour te nemen bij onze afnemers.

Waarom kan het verpakken van bestek niet zonder plastic zal je je afvragen. Het voorkomen van fouten tijdens het orderpicken is een belangrijke reden om met plastic zakken te werken. Bovendien wil een opdrachtgever zeker weten dat schoon ook echt schoon is.

Hoe gaat de recycling in z’n werk?

Bij het uitpakken van de huurmaterialen gaat de schone plastic folie in een blauwe foliezak. Bij Triade Party Rent wordt het plastic folie gebufferd en daarna door de afvalverwerker opgehaald om vervolgens verantwoord te worden gerecycled. “Onze afnemers zijn enthousiast. Het doel is om alle verpakkingsafval op termijn terug te nemen voor kringloop, maar zover is het nog niet”, aldus Mark van der Horst, eigenaar van Triade Party Rent. 

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?