Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) biedt de PETFLAG: een doek gemaakt van gerecyclede petflessen

Summary
Wij helpen graag andere bedrijven verantwoord te ondernemen met onze duurzame PETFLAG
Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) biedt de PETFLAG: een doek gemaakt van gerecyclede petflessen
solution

Per jaar gebruiken we met z’n allen bijna anderhalf miljard plastic flessen. Dat is meer dan 80 stuks per persoon! Wist je dat petflessen 100% recyclebaar zijn? Wij zamelen deze flessen daarom in. Van deze petflessen maken wij vervolgens een duurzame vlag: de PETFLAG.

Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC)

De Dokkumer Vlaggen Centrale is een Fries bedrijf op het gebied van outdoor- en indoor promotie. Wat begon met vlaggen is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met een uitgebreid assortiment, bestaande uit onder andere (indoor) banners, strandstoelen, beachvlaggen, plaatmateriaal, signing. Alle producten kunnen worden bedrukt met een eigen ontwerp of (bedrijfs)logo.

Ons streven is vanaf het begin geweest om onze producten zo duurzaam mogelijk te produceren. Een droom was om duurzame vlaggen te maken van gerecycled doek omdat wij ons als bedrijf verantwoordelijk voelen om duurzaam met polyester om te gaan, we produceren namelijk meer dan een miljoen vlaggen per jaar. We zijn daarom op zoek gegaan naar een duurzame variant van ons doek en vonden de oplossing in een doek van 100% gerecyclede petflessen.

Hoe worden duurzame vlaggen van PETFLAG gemaakt?

Voor de productie van een duurzame vlag worden heldere petflessen in supermarkten en bij inzamelpunten verzameld. De flessen worden vervolgens versnipperd tot vele kleine stukjes PET plastic. Door het verhitten hiervan ontstaat vloeibaar plastic, dat wordt gespannen tot meterslang draad. Van dit draad wordt het doek geweven, dat de belangrijkste basis vormt voor een vlag. Deze duurzame vlag kan net zo lang mee als een reguliere vlag. Gaat de kwaliteit uiteindelijk achteruit? De vlag zelf kan ook weer worden hergebruikt: zo maken wij hier bijvoorbeeld tassen en laptophoezen van. Bekijk hiervoor ook onze animatie.

Help ons op weg naar 100% recyclebaar

Wij streven er natuurlijk naar ons assortiment met recyclebare producten in de toekomst uit te breiden. Zo kijken we ook hoe we onze PETFLAG volledig recyclebaar kunnen maken. Zo richten wij ons op het verduurzamen van de verpakking en de materialen van de vlag. Natuurlijk staan wij open voor andere originele ideeën. Heb jij hier daar een goed idee voor? Laat het dan weten door hieronder een comment te plaatsen. 

Wil jij graag duurzaam ondernemen? Upload of match jouw uitdaging

Wil jij graag gebruik maken van onze duurzame PETFLAG voor de activiteiten van jouw bedrijf? Match dan direct jouw uitdaging of maak een nieuwe aan. Wij komen graag met je in contact. Heb je nog meer informatie nodig? Bekijk dan ook deze link. We kijken uit naar de reacties.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/d083a686265dd279000e05ca5df5fc0a_large.jpg
Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?