Duurzame kantooromgeving Copper8

Duurzame kantooromgeving Copper8
solution

Met onder andere afgedankte schuifdeuren uit een seniorencomplex en glazen panelen uit een voormalig stadsdeelkantoor, heeft adviesbureau Copper8 van hun eigen kantoor een circulair visitekaartje gemaakt. Een groot pluspunt voor medewerkers, het milieu én de portemonnee.

De volgende categorieën zijn zo duurzaam en circulair mogelijk ontwikkeld: vloerbedekking, bouwen met sloopafval, meubilair, licht, plafond en koffie.

Circulaire kantooromgeving

Copper8 heeft de achtste verdieping van het 100 WATT-gebouw in Amsterdam gerenoveerd tot een ‘authentiek duurzame kantooromgeving’. Bijzonder in de aanpak, is dat het ontwerpproces is omgedraaid. Copper8 heeft eerst een akkoord gegeven op het voorontwerp, zonder dat de materialisatie bekend was. Pas daarna zijn de materialen gezocht.

Geleerde lessen

Een van de drie geleerde lessen van dit circulaire project is dat de verschuiving van materiaalkosten naar arbeid als resultaat heeft dat de totale kosten lager zijn uitgevallen. Circulair denken levert geld op. Benieuwd naar de andere twee geleerde lessen? Lees onderstaande factsheet.

Green Deal Circulair Inkopen (GDCI)

Copper8 is ondertekenaar van de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI), een initiatief van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. Bedrijven en overheden wisselen binnen de coalitie kennis en ervaringen uit. De opgedane lessen worden breed verspreid, zodat iedereen die te maken heeft met het inkoopproces hiervan kan profiteren. Meer over de Green Deal lees je op www.gdci.nl.

Factsheet GDCI Copper8
Read more
No people have been matched yet. Match people here
person

Cécile van Oppen

Consultant at Copper8 at Copper8

Do you want to comment on this solution?