Duurzame spijkerbroek

Duurzame spijkerbroek
solution

In 2015 fuseerden Humana en KICI en sindsdien werken zij onder de naam Sympany verder aan een betere balans tussen mens, milieu en meerwaarde binnen de textielindustrie. Dit gebeurt door het inzamelen, sorteren en verkopen van bijna 23 miljoen kilo textiel per jaar. De opbrengst van al deze activiteiten komen via stichting Sympany⁺ ten goede aan diverse projecten waarbij zelfredzaamheid en duurzaamheid centraal staan.

Duurzame jeans

Onlangs liet directeur Marc Vooges van Sympany zich een jeans aanmeten. En in augustus 2015 stuurde James Veenhoof van House of Denim de op maat gemaakte jeans op. De jeans is gemaakt van maar liefst 19% gerecyclede niet herdraagbare jeans. De niet herdraagbare spijkerbroeken zijn maanden eerder in Amsterdam ingezameld door Sympany. De rest van de jeans bestaat uit ‘Better Cotton Initiatieve-katoen’. 

Samenwerking Sympany en House of Denim

Dit is één van de eerste jeans die is gemaakt in de nieuwe Workshop in Denim City in de Hallen te Amsterdam. De jeans is onder leiding van Stacy Janmaat gemaakt door twee eerstejaars studenten. De stof die ervoor is gebruikt heet Red Light Denim. Dat was het eindresultaat van wat ooit door KICI (nu Sympany) en House of Denim is gestart.

Het volgende project van Sympany in samenwerking met House of Denim moet ervoor zorgen dat het percentage gerecyclede denim nog hoger komt te liggen dan nu. Het resultaat daarvan hopen we in 2016 in concreet resultaat om te zetten.

Resultaat

Op de foto hieronder is het resultaat te zien. Wat vinden jullie? Wij vinden het prachtig en hopen dat iedereen in de toekomst deels gerecyclede spijkerbroeken in de kast heeft hangen!

Voor meer informatie zie: www.sympany.nl

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/eddd10436eca31d5705e825c2154fddc_large.jpg
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?