De eerste zero waste en clean tech zuidpool expeditie

De eerste zero waste en clean tech zuidpool expeditie
solution

Team Wilco gaat met een zelf geëngineerd voertuig, volledig aangedreven op zonne-energie op- en neer 2300km naar de Zuidpool rijden. Dit geheel in autonomie zonder hulp van buitenaf.
Het bijzondere van dit project is niet de techniek maar de wijze waarop de wagen tot stand komt. De bouw is mogelijk uit afval. In samenwerking met de Nederlands jeugd!

Idee

Team Wilco wil met een zelf geëngineerd voertuig, volledig aangedreven op zonne-energie op  en neer naar de Zuidpool rijden. Dit is 2300 kilometer! De auto wordt gebouwd van afvalplastic, opgehaald door de jeugd die met behulp van een 3D printer een stukje carrosserie printen met daarop hun boodschap aan de wereld!

Statement

Op 7 januari 2018 bereikt Team Wilco de geografische Zuidpool met als boodschap:
‘Als wij dit kunnen onder de meest extreme omstandigheden, bij temperaturen van minimaal 30 graden onder nul dan heb jij geen reden meer om geen gebruik te maken van duurzame techniek in onze veilige bewoonde wereld!‘

Zero Waste

We rijden niet voor niks naar de Zuidpool. De Zuidpool ligt op het continent Antarctica. Dit is ons laatste ongerepte continent van de wereld. Antarctica is van niemand. We hebben gelukkig wel een Antarctisch verdrag. Daarin hebben we afgesproken dat niemand niks dus ook geen afval mag achter laten. Hoe mooi is dat! Dat zouden we in de rest van de wereld ook wel zo willen. En dat kan, echter zullen we ons gewoontegedrag moeten aanpassen. En dat gaan we doen!

Next generation

Onze kinderen hebben recht op een schone aarde, een klimaat dat ervoor zorgt dat de aarde leefbaar is en leefbaar blijft. Daarom is het noodzakelijk om anders en vooral slimmer om te gaan met de aarde. Stop met het veroorzaken van afval en stop met het gebruik van vervuilende fossiele brandstoffen (= ‘olie’dom).

Deze reis is een samenwerking tussen jeugd, particulieren, bedrijfsleven en overheden en stimuleert om over te gaan to Zero Waste en Clean Technology.

Wij laten zien dat het mogelijk is om puur op zonne- energie en zonder afval te leven. Wij geven daarmee het voorbeeld aan de wereld dat door het wijzigen van het gewoontegedrag in consumptie de wereld is te redden en mooi kan blijven ook voor toekomstige generaties.

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?