Energiefonds Overijssel financiert de energietransitie in Overijssel

Summary
Een bijdrage leveren aan het versnellen van de transitie door financieringen aan duurzame en nieuwe energieprojecten
Energiefonds Overijssel financiert de energietransitie in Overijssel
solution

Werk jij aan het verduurzamen van energie, energie innovatie of aan energiebesparing in Overijssel? Kijk hier dan wat Energiefonds Overijssel voor jouw bedrijf of project kan betekenen.

Wij zijn ervan overtuigd dat we de energietransitie in de provincie verder kunnen versnellen als we samenwerken. Door jouw duurzame idee met onze financiering tot uitvoering of naar een volgende stap te brengen.

Energiefonds Overijssel is het eerste en grootste regionale energiefonds van Nederland, in 2012 opgericht door de provincie Overijssel. Het fonds is revolverend en inmiddels is er 185 miljoen euro aan financieringen verstrekt aan duurzame en nieuwe energieprojecten in Overijssel. Het fonds verstrekt hiervoor (achtergestelde) leningen, garanties en participaties. Zo draagt Energiefonds Overijssel bij aan werkgelegenheid, ondernemerschap en innovatie in de provincie.

Zo kun je gebruik maken van Energiefonds Overijssel

Je doorloopt 4 stappen van kennismaking tot samenwerking. Zo beoordeel je eerst zelf of jouw project in aanmerking kan komen en doe je een oriënterende intake via onze website. Pas daarna lever je meer informatie in over je verdienmodel en de technische en juridische aspecten. Na het contract gaan we samen aan de slag.  Check hier ons factsheet met beknopte info en de stappen.

Factsheet Energiefonds Overijssel

Resultaten tot nu toe

Inmiddels hebben al diverse verschillende bedrijven en projecten hun project gerealiseerd met financiering van Energiefonds Overijssel. Deze variëren van verduurzamen van woningen en bedrijfsvastgoed, biogascentrales en zonneparken tot innovaties zoals pyrolyse als alternatieve groene brandstof. Bekijk hier meer financieringen.

Wil jij ook gebruik maken van Energiefonds Overijssel? Neem dan contact met ons op via onze site of bel ons op 038 303 16 49.

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?