EverUse maakt circulaire isolatie van papierafval

Summary
EverUse produceert een innovatief isolatiemateriaal van papierafval. Het materiaal blinkt uit op het vlak van circulair, klimaat, gezondheid en geluid.
EverUse maakt circulaire isolatie van papierafval
solution

EverUse produceert een innovatief, circulair isolatiemateriaal van papierafval. Daarmee komt de droom van de oprichters uit. Zij zagen dat elke Nederlander jaarlijks zeventig kilo papier weggooit en stelden zich de vraag: wat als oud papier geen afval wordt, maar wij het upcyclen naar een circulair product dat nooit wordt weggegooid?

EverUse wil bijdragen aan een afvalloze maatschappij met uitsluitend hoogwaardige producten. Daarom heeft het bedrijf vijf jaar geïnvesteerd en ontwikkeld om een circulaire isolatiemat op de markt te brengen.

Gezondheid

EverUse wordt gemaakt van natuurlijke, cellulose vezels. De materialen zijn zacht voor de huid en niet schadelijk voor de luchtwegen. Dit maakt het product erg geschikt voor niet alleen duurzame, maar ook gezonde gebouwen.

Eisen

Bouwmaterialen moeten aan strenge eisen voldoen, dat maakt het uitdagend om een nieuw product op de markt te brengen. De producten van EverUse hebben alle testen ondergaan en scoren hoog voor thermische isolatie en brandveiligheid. Op het gebied van geluidsabsorptie scoort de EverUse isolatieplaat zelfs beter dan andere isolatieproducten.  

Verboden weg te gooien

De fabriek in Sneek is ontworpen om elke mat volledig te kunnen hergebruiken. Doordat de producten kwalitatief hoogwaardig en vormvast zijn, kunnen deze opnieuw worden gebruikt in een andere constructie. 

Als ze niet meer worden gebruikt, moeten de producten worden ingeleverd. EverUse blijft eigenaar van de grondstof. Zo kan het bedrijf verantwoordelijkheid nemen en wordt er niks van de mat weggegooid.

Made in Holland

EverUse producten worden in Nederland gemaakt. We houden de CO2-footprint qua transport op deze manier zo laag mogelijk. Wat ons betreft is lokale productie een essentieel onderdeel van de circulaire economie. We zijn trots dat wij zo de werkgelegenheid in Nederland stimuleren. EverUse heeft de plannen voor de volgende Nederlandse fabrieken al klaar.​

Cradle to Cradle en CO2

EverUse heeft het Cradle to Cradle certificaat ontvangen. Zowel het product als de fabriek voldoen aan de hoge eisen die worden gesteld aan duurzame producenten. Wij dragen zo met ons circulair isolatiemateriaal bij aan de CO2 en circulaire doelstellingen van organisaties.

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?

Manilde Matthijsse
Manilde Matthijsse

Klinkt goed! We willen de toepassingsmogelijkheden voor onze Tiny Houses on Wheels wel verkennen.

01 November 2018 21:28
Martijn Vinke
Martijn Vinke

Ha Pieter, goedemiddag,

Dankjewel voor je vraag. Wij maken van papier afval een flexibele mat van 120 cm bij 60 cm. Deze 'mat'of 'plaat' is hierdoor makkelijk te verwerken en heeft een zeer hoge geluidsabsorptie.

Heb ik de vraag hiermee voldoend beantwoord?

01 January 2018 15:26
Pieter Parmentier
Pieter Parmentier

Er staat een paar keer het woord "mat". Wat wordt daarmee bedoeld?
parment@planet.nl

25 December 2017 16:05