Fairf - Duurzame Verf als Servicemodel

Summary
Fairf is verf op basis van plantaardig bindmiddel en andere natuurlijke grondstoffen - een duurzaam product voor mens en milieu.
Fairf - Duurzame Verf als Servicemodel
solution

De huidige verfmarkt is verouderd, weinig transparant en zeer beperkt duurzaam. Daar heeft Fairf op ingespeeld. Met hun servicemodel en een transparant duurzaam merk is er erg veel te winnen voor het milieu en de consumentenervaring.

Plantaardig & Natuurlijke Verf

Fairf is verf op basis van plantaardig bindmiddel en andere natuurlijke grondstoffen. Fairf maakt gebruik van olie als binder die verkregen is uit gerecycled sloophout. Op deze manier blijft de CO2 in het product en hoeven er geen bomen gekapt te worden. Het rendement van Fairf is hoog dus kan je met een beetje Fairf een grotere muur doen. In fairf zitten geen vluchtige organische stoffen, parabenen of zware metalen. Deze duurzame verf heeft bijna geen geur en is daarom zeer geschikt voor publieke gebouwen zoals scholen maar ook voor de kinderkamer, babykamer of gewoon in de woonkamer. Fairf is ook goed te gebruiken in vochtige ruimtes omdat het niet gevoelig is voor bacteriële aanslag. Kortom, Fairf is duurzaam voor mens en milieu.

Fairf Charity Projects

Het verhaal van Fairf begon met een project in Brazilië. Stichting Fairf Charity Projects is een stichting die zich inzet voor educatie, het bevorderen van welzijn en het creëren van werkgelegenheid van kansarme mensen en jongeren in sociaal-zwakke omstandigheden in binnen en buitenland. In 2015 is een team van ambitieuze studenten afgereisd naar Rio om een kleurenfabriek op te zetten midden in een favela. In de zogenoemde “Color Academy” worden lokale inwoners van de favela opgeleid tot schilder waarbij ze ondersteunende ondernemerslessen krijgen. Met de kleuren die in de Color Academy gemaakt worden ondersteunen zij lokale kunstenaars om kleur te brengen aan de omgeving. Zo hebben zij gezamenlijk het centrale plein in de favela Providencia een kleurrijke make-over gegeven. Het bedrijf Fairf is dus ontstaan vanuit een sociale ondernemersdroom om kansarm en kansrijke mensen in binnen en buitenland een kleurrijke toekomst te bieden.

Certificering

Fairf heeft hun verf door externe experts laten testen op duurzaamheid, kwaliteit en impact op het milieu. Ze dragen dan ook met trots het Europese Eco-label, A+ label voor minimale uitstoot en het USDA biobased certificaat. Maar Fairf gaat verder dan duurzaamheidscertificeringen. Zelfs hun productie is energieneutraal door het gebruik van 1200 zonnepanelen.

De Best Practices op circulairondernemen.nl

Dit ondernemersverhaal is een van de Best Practices op circulairondernemen.nl. Voor Nederland circulair! onderzoekt De Groene Zaak de meest innovatieve, inspirerende en succesvolle voorbeelden op het gebied van circulair ondernemen. Inmiddels zijn er meer dan 100 Best Practices geïdentificeerd en gepubliceerd.

Heb jij ook een Best Practice die je wil delen? Neem dan contact met ons op.

Related SDGs what are SDGs
Read more