Functional Planting

Functional Planting
solution

Planten zijn meer dan alleen decoratie. Planten zijn zeer functioneel. Wanneer we ze bedachtzaam en in de juiste combinatie gebruiken, zijn planten in staat tot het leveren van duurzame oplossingen voor ecologische, sociale en economische uitdagingen.

Functional Planting
Het projectteam van “Functional Planting” streeft ernaar om mensen te inspireren om de functionele mogelijkheden van groen toe te passen en het bewustzijn te verhogen van de invloed en mogelijkheden van de natuur. We maakten een korte film in New York en ontwikkelden een virtual reality experience van New York als toekomstige groene stad waar mensen samenleven met de natuur. Deze bijzondere totaalervaring geeft inspiratie om in actie te komen. Maar wat is er dan zo functioneel is aan planten in grote steden? 


Bijdrage aan klimaat en economie 
Ten eerste kunnen planten gebruikt worden om de hoge temperaturen in steden te verlichten. Naast het verstrekken van schaduw, verkoelen planten ook de steden door het verdampen van water door hun bladeren in de atmosfeer. Planten helpen ook om de hoeveelheid kooldioxide in de atmosfeer te regelen. Voor planten is CO2 geen afvalstof maar een grondstof: oftewel plantaardig voedsel.

Werken met de natuur leidt tot een efficiënter gebruik van hulpbronnen, concurrerende en groenere economie. Het helpt om nieuwe banen en economische groei te creëren, door middel van de vervaardiging en levering van nieuwe producten en ecosysteemvriendelijke diensten.


Schone lucht, zuiver water
Ten tweede dragen planten bij het aan een beter milieu. Ze zuiveren de lucht en filteren regenwater. Tijdens het innemen van de kooldioxide, absorberen planten lucht deeltjes, die vervolgens middels fotosynthese wordt omgezet in zuurstof. Planten vangen ook regenwater op en absorberen en filteren het regenwater. Op deze manier kunnen we water in de bodem houden, schadelijke stoffen filtreren en onze grondwatervoorraden aanvullen. Gezonde, robuuste wortels absorberen water en ondersteunen de vegetatieve groei. Deze wortel-systemen kunnen ook bescherming geven en preventie bieden om overstromingen te voorkomen..


Bescherming van biodiversiteit en gezondheid 
En ten slotte verbeteren planten de kwaliteit van leven in de steden en dorpen en maken dat mensen zich beter voelen. Bijvoorbeeld, ziekenhuispatiënten met planten in hun kamers zijn positiever en hebben een lagere bloeddruk en minder stress. Wetenschappelijke studies vertellen ons hoe de stedelijke vergroening de gezondheid en het welzijn van de mens op vele manieren verbeterd. Hoe meer planten, insecten en diersoorten er zijn in één gebied, hoe groter de biodiversiteit en hoe gezonder het ecosysteem.
Bijen en vlinders spelen een cruciale rol bij de bestuiving van planten en daardoor bij de productie van ons voedsel.Op zoek naar meer informatie en advies over hoe functionele beplanting kan bijdragen aan het totale effect van uw projecten? Neem dan gerust contact op. Meer informatie is te vinden op  www.functionalplanting.com

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here
person

Marjon Leguijt

Community Management

Do you want to comment on this solution?