Lokale paddenstoelenkweker Fungi Town

Lokale paddenstoelenkweker Fungi Town
solution

Fungi Town produceert en verkoopt paddenstoelen lokaal. Ze zijn gekweekt op een substraat van koffiedik en karton. Chemicaliën vind je hier niet! En ook de resten na de kweek verwerkt Fungi Town tot een bodemverbeteraar.

Blue Economy

Het boek The Blue Economy van Gunter Pauli inspireerde Fungi Town in 2013 om zelf paddenstoelen te kweken. Zonder chemicaliën, maar met koffiedik en karton produceert en verkoopt Fungi Town lokaal. De paddenstoelen bevatten - in tegenstelling tot de meeste commerciële paddenstoelen - wél sporen, hierdoor wordt veel smaak behouden. De grondstof mixt Fungi Town vers zonder sterilisatieproces. Dat bespaart veel energie (o.a. water, stroom, personeel). Afval heeft Fungi Town nauwelijks door de resten van de kweek te verwerken in het zogenaamde Terra Preta Substraat. Heel duurzaam dus! Waarom circulair?

Van afval naar grondstof

Enkele waarden die centraal staan bij Fungi Town zijn: bewustzijn creëren, kwaliteit, transparantie, en ook winst. Het businessmodel richt zich op lokale productie en verkoop, waardoor zij in nauw contact staan met hun afnemers en leveranciers. En dat is belangrijk, het afval - koffiedik en karton - van met name bedrijven, is een essentiële grondstof voor Fungi Town.

Duurzaam ondernemen

Volgens Fungi Town is duurzaam ondernemen mogelijk en moet je het gewoon doen. 'Concentreer je op de sociaal maatschappelijke aspecten en de hoge kwaliteit van je product. Onderscheid je van de massa door persoonlijkheid en direct contact. De overheid kan zeker helpen door bijvoorbeeld de lokale economie te stimuleren en stadslandbouw beter mogelijk te maken, d.m.v. het wijzigen van bestemmingsplannen,' aldus Ilsa de Jager van Fungi Town.

Concentreer je op de sociaal maatschappelijke aspecten en de hoge kwaliteit van je product. Onderscheid je van de massa door persoonlijkheid en direct contact.

 

Advies van Fungi Town

‘Het is een constante leercurve met veel knelpunten. Door je goed te focussen op je kwaliteiten, te sensen en steeds maar weer terug te gaan naar je basis lossen deze “problemen” op een gegeven moment vanzelf op of ze zijn niet meer van belang. Het is belangrijk verschillende inkomstenstromen te genereren, want met 1 lokaal product zoals bijv. paddenstoelen kom je er niet,' vertelt Ilsa de Jager.

Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?