Green Mobile: Mobiele telefoons een tweede leven geven

Green Mobile: Mobiele telefoons een tweede leven geven
solution

Green Mobile verbetert sinds 2014 de wereld van mobiele telefoons met innemen, hergebruiken en "zo goed als nieuw" leveren van gebruikte telefoons. Mét garantie en een korting t.o.v. nieuwe telefoons.

Het begon met een idee

De inspiratie voor dit concept kwam door een bijeenkomst van MVO Nederland, waarbij de vraag opkwam: Waarom maken we van verschillende telefoons niet één telefoon? En hoewel het proces vrij complex is, was het idee van Green Mobile snel geboren.  Green Mobile is net geïntroduceerd en loopt al volledig. De timing is een succesfactor: Green Mobile is het eerste bedrijf dat hergebruikte telefoons op deze wijze aanbiedt.

Green Mobile

Green mobile is juni 2014 begonnen, inmiddels zijn er circa 10.000 mobiele telefoons recycled. Het bedrijf is nu vooral gericht op de zakelijke markt, maar ook overheidsinstanties zijn klant, uiteindelijk hopen zij het ook voor consumenten beschikbaar te maken.  De ambitie is om in 2020, 20% van alle mobiele telefoons in Nederland te hergebruiken (ongeveer 1,5 miljoen stuks). Volledig versleten onderdelen  worden gerecycled.

Samenwerking

Green mobile werkt samen met verschillende bedrijven in de keten. Van verwerking: ReCycle (het innemen van telefoons), ReUse (hergebruik van onderdelen), ReSet (verwijderen oude data) en refurbish (‘Nearly New’), tot de gebruikszijde: Green Mobile biedt aanvullende diensten zoals een Circulaire Mobiele telefoon oplossing tot verlengde fabrieksgarantie en biedt via Green Mobile abonnementen aan.

Wat werkt?

Het nieuwe aan dit concept is dat er twee jaar garantie wordt gegeven op gereviseerde telefoons. Ook biedt Green Mobile een circulaire inname-vergoeding voor het inleveren van gebruikte telefoons.

Geleerde lessen

Wat een business-case zoals deze in de toekomst zou helpen volgens Green Mobile is een verplichte verwijderingsbijdrage voor telefoons, om hergebruik nog aantrekkelijker maken voor consumenten. De voornaamste adviezen van deze case zijn dat je alles zo simpel mogelijk moet houden en  je niet gelijk door scepsis moet laten weerhouden.

Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?