Greenwheels: de efficiënte deelauto

Summary
Greenwheels is in twintig jaar tijd uitgegroeid tot de grootste deelautoaanbieder in Nederland.
Greenwheels: de efficiënte deelauto
solution

Greenwheels is in twintig jaar tijd uitgegroeid tot de grootste deelautoaanbieder in Nederland. Op ruim 1700 locaties in 90 steden en dorpen wordt er succesvol gebruik gemaakt van deelauto’s. Dit omvangrijke landelijke netwerk van Greenwheels stimuleert het gezamenlijk autogebruik in plaats van het eigen autobezit.

Door auto’s te delen hoeven er minder grondstoffen gebruikt. Als abonnee van Greenwheels kan iedereen dag en nacht relatief eenvoudig op speciaal gereserveerde parkeerplaatsen over een auto beschikken. 

Wegbereider in autodelen

In 1995 introduceerde Greenwheels als eerste de deelauto in Nederland. Dit concept biedt een efficiënte oplossing voor de autogebruiker, die individuele mobiliteit en maximale bewegingsvrijheid nodig heeft, maar niet de vaste lasten van een auto wil dragen. Volgens Greenwheels biedt het autodelen nog meer voordelen. Het bespaart niet alleen de kosten van het bezitten van een eigen auto, die het grootste gedeelte van de dag geparkeerd staat, maar is bovendien milieuvriendelijker als men samen gebruik maakt van een auto.

Een duurzaam alternatief

Uit de berekeningen van Greenwheels komt naar voren dat het autodelen het milieu significant minder belast. Iedere Greenwheels auto voorkomt bijvoorbeeld dat 15 andere auto’s de weg op gaan. Het autogebruik vermindert met zo’n 12.000 km per jaar. Gemiddeld bespaart iemand die overstapt op Greenwheels 1.180 tot 2.038 kilo CO2-uitstoot per jaar. Het autodelen leidt daarnaast vaak tot selectiever gebruik van andere vervoersmiddelen: het gebruik van fiets, bus en trein stijgt met 5 % tot 20%. Voor wie echter het gebruik van een auto een betere optie blijft, kan bij Greenwheels Nederland en Duitsland terecht.

 

Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here
person

Ekaterina Smid

Do you want to comment on this solution?