Hemp Collective wil de circulaire toepassingen van hennep op de kaart zetten in Nederland

Hemp Collective wil de circulaire toepassingen van hennep op de kaart zetten in Nederland
solution

Hennep kent talloze circulaire toepassingen en kan een grote bijdrage leveren aan een lokale, circulaire economie. De veelzijdigheid en potentie zijn groot, maar bekendheid bij het publiek, overheid en industrieën ontbreekt. Om deze bekendheid te vergroten en het bestaande imago te verbeteren is de Hemp Collective opgericht.

Hennep op de kaart

Hennep op de kaart zetten, dat is wat de Hemp Collective beoogt. Dit krachtige gewas kan duurzaam verbouwd worden en is een grondstof voor mooie, gezonde producten. Daarmee vormt hennep een goed alternatief voor vele niet-circulaire grondstoffen die nu gebruikt worden. De Nederlandse markt is aan het groeien, maar het gebruik van hennep in de dagelijkse praktijk blijft echter nog sterk achter bij wat er op basis van gezondheids- en milieuoverwegingen te verwachten valt. En dat is opvallend, gezien de huidige aandacht voor natuurlijke, kwalitatief hoogstaande producten, duurzaamheid en gezondheid.

Dit krachtige gewas kan duurzaam verbouwd worden en is een grondstof voor mooie, gezonde producten.

 

Grondstof

Inmiddels is er een groeiend aantal kleine ondernemers die hennep als grondstof gebruiken voor o.a. kleding, cosmetica en voedingsproducten. Zij stuiten echter op de onbekendheid die hennep in de markt geniet en de negatieve associatie met marijuana. Elk van deze ondernemers is zelf bezig om de waarde van hennep-producten aan de consument uit te leggen, en daarmee de vaak iets hogere prijs te verantwoorden, die de producten gezien de nog kleine schaal hebben.  

Wederopstand

Daarnaast is er groeiende interesse van verschillende industrieën en ontwerpers om meer hennep in hun producten te gebruiken. We staan dus aan de vooravond van de wederopstand van hennep. Om dit te stimuleren en de potentie van hennep aan de man te brengen is de Hemp Collective opgericht. Dit is hét platvorm binnen Nederland waar alle hennepondernemers een podium krijgen en aan elkaar verbonden worden, en tegelijk de consument wordt geïnformeerd over hennep.  

We staan aan de vooravond van de wederopstand van hennep

 

Krachten bundelen

De Hemp Collective wordt gevormd door een team van mensen die in hennep geloven en  hun krachten hebben gebundeld voor een gezamenlijk doel. Deze gepassioneerde groep gaat samen met ondernemers en industrieën het gewas weer ‘back in business’ brengen.

Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?