Herbruikbare veiligheidsjas van GEA

Herbruikbare veiligheidsjas van GEA
solution

Hoe ontwikkel je een veiligheidsjas, die hergebruikt kan worden en tegelijkertijd beschermend en comfortabel is? Die uitdaging heeft GEA opgepakt, het traject duurde twee jaar.

GEA, leverancier van procestechnische oplossingen voor onder andere de voedingsindustrie, wilde een veiligheidsjas ontwikkelen voor de buitendienstmedewerkers. Het doel was een jas te ontwerpen die voor minimaal 90% hergebruikt kan worden. De jas is ontwikkeld in samenwerking met ketenregisseur Dutch Awearness en producent Latino Group uit Portugal.

Geleerde lessen

Eén van de vier geleerde lessen is dat het belangrijk is rekening te houden met een lang traject wanneer je er voor kiest om iets geheel opnieuw te ontwerpen. Benieuwd naar de andere drie geleerde lessen? Bekijk dan de onderstaande factsheet.

Het Vakblad Arbo nr 3 2017 van Vakmedianet publiceerde daarnaast een artikel over GEA.

Green Deal Circulair Inkopen (GDCI)

GEA is ondertekenaar van de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI), een initiatief van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. Bedrijven en overheden wisselen binnen de coalitie kennis en ervaringen uit. De opgedane lessen worden breed verspreid, zodat iedereen die te maken heeft met het inkoopproces hiervan kan profiteren. Meer over de Green Deal lees je op www.gdci.nl.

Factsheet GDCI GEA
Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?