Het Greenfield van Drentea - Sterk staaltje groen

Het Greenfield van Drentea - Sterk staaltje groen
solution

Wil je weten wat de circulaire economie nu eigenlijk precies inhoudt? Neem dan eens een kijkje op het GreenField in Emmen. Drentea, ontwerper en producent van stalen meubel producten, ontwikkelde dit tuin- en parklandschap van 20.000 m2 naast hun productielocatie.

Park met een boodschap
De kantoormeubel fabrikant werkt met het park aan de vergroening van het industriegebied in Emmen, en werken er aan duurzaamheid. Alle kenmerken van groene techniek en sociale innovatie zijn aanwezig op het park. De gewassen die er groeien worden gebruikt voor nieuwe producten en er kunnen grondstoffen en materialen worden ontwikkeld en getest. Zo staan er in de tuin gewassen als hennep, vlas en gras die als grondstof dienen in de biobased economy. Akkerbloemen, gezaaid in samenwerking met de Agrarische Natuur Vereniging Drenthe, moeten bijdragen aan de biodiversiteit. 

Sociale waarde
In juni 2015 werd het GreenField geopend, in samenwerking met de Provincie Drenthe, Gemeente Emmen en verschillende bedrijven. Onderwijsinstellingen gebruiken de ruimte om praktijkopdrachten en projecten uit te voeren. Studenten van de onderwijsinstellingen AOC Terra en TerraNext hebben in de tuin praktijkervaring opgedaan met groenbeheer. Een mooie bonus: ze kweken er biologische groenten en fruit voor de Voedselbank Zuidoost- Drenthe. 

Kantoor meubilair 
De voornaamste grondstof die Drentea gebruikt voor de productie van kantoormeubilair voor de zakelijke markt is recyclebaar staal. Van de andere grondstoffen die Drentea in zijn producten verwerkt, is 95 procent biologisch afbreekbaar of opnieuw te gebruiken. Drentea hoopt in de toekomst door met biobased materialen op het Greenfield te experimenteren biokunststofachtige materialen te verwerken in hun producten.

Read more
There are no matches yet. Match to this solution

Do you want to comment on this solution?