Het Rijk als voorbeeld van circulaire bedrijfsvoering

Het Rijk als voorbeeld van circulaire bedrijfsvoering
solution

Bestaand kantoormeubilair zoveel mogelijk opnieuw gebruiken. En zo min mogelijk nieuw meubilair inkopen. Daar werkt de Rijksoverheid aan.

De Rijksoverheid heeft met dit project een omslag van een lineaire naar een compleet circulaire inkoop van kantoormeubilair gerealiseerd. Naast leveringscontracten zijn er ook contracten afgesloten voor onder andere onderhoud, reparatie, opslag en aanpassing van het meubilair. Hierbij gaat het om de inkoop van nieuw circlair meubilair en de herinzet van bestaand kantoormeubilair. 

Geleerde lessen

De rijksoverheid heeft vijf geleerde lessen omschreven. Eén daarvan is dat circulair inkopen betrokkenheid vergt van beleid tot operatie. Het is daarom beter om te spreken van circulaire bedrijfsvoering dan van circulair inkopen. Benieuwd naar het hele verhaal en de andere geleerde lessen?  Bekijk dan de onderstaande factsheet. 

Green Deal Circulair Inkopen (GDCI)

De Rijksoverheid is ondertekenaar van de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI), een initiatief van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. Bedrijven en overheden wisselen binnen de coalitie kennis en ervaringen uit. De opgedane lessen worden breed verspreid, zodat iedereen die te maken heeft met het inkoopproces hiervan kan profiteren. Meer over de Green Deal lees je op www.gdci.nl en de website van PIANOo.

Factsheet GDCI Rijksoverheid
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?