Interface produceert duurzame en CO2-neutrale vloeren

Summary
Interface levert en produceert wereldwijd duurzame en CO2-neutrale vloeren.
Interface produceert duurzame en CO2-neutrale vloeren
solution

Bij Interface vinden we dat er een fundamentele verandering moet plaatsvinden in de manier waarop we reageren op klimaatverandering. We moeten niet meer kijken naar hoe we de schade veroorzaakt door klimaatverandering kunnen beperken, maar naar hoe we een klimaat kunnen creëren waarin we kunnen leven. Met onze vloeren willen we het goede voorbeeld geven!

Bij Interface stellen we de mens en het klimaat centraal. Onze modulaire vloeroplossingen moeten dan ook niet alleen bijdragen aan een beter binnenklimaat (fijnstof, akoestiek), een inspirerend interieur, maar ook bijdragen aan het zelfs terugdraaien van klimaatverandering. Onze inspiratie halen wij uit de natuur door het toepassen van Biomimicry om een omgeving te creëren waar iedereen en alles op deze wereld beter van wordt.

Milieu

We ontwikkelen daarbij technische oplossingen zoals 45% energiereductie in ons productieproces door warmte te hergebruiken, het inzetten van gerecyclede, bio-based grondstoffen, het lijmvrij installeren van onze producten en het snijden van tapijttegels met een ultrasoon snij technologie. Onze Europese productielocatie in Scherpenzeel draait volledig op hernieuwbare energie inclusief biogas gemaakt van visafval.

De gemiddelde CO2 voetprint van een Interface tapijttegel ligt 66% lager dan in 1996.
En standaard zijn al onze producten klimaatneutraal, waarbij niet alleen de voetprint van het productieproces wordt gecompenseerd, maar de totale impact gedurende de levenscyclus van het product. Tegelijkertijd passen we Biophilic design toe, een ontwerpfilosofie waardoor mensen zich beter voelen, creatiever zijn én tegelijkertijd productiever, beter leren, sneller herstellen, langer in een omgeving verblijven en zelfs meer besteden. Uiteraard dragen al onze producten en diensten bij aan het behalen van een hogere BREEAM-score en aan de WELL-standaard.​

Sociaal

Binnen het terugnameprogramma ReEntry wordt gezorgd dat teruggenomen tapijttegels worden uit gesorteerd in samenwerking met mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt, waardoor hergebruik en recycling mogelijkheden worden geoptimaliseerd.

Daarnaast werken we ook samen met verschillende NGO's om de plastic problematiek in de oceanen tegen te gaan. Binnen het Net-Works programma zijn vissers in de Filipijnen en in Kameroen een grondstofleverancier voor onze tapijttegels, door afgedankte visnetten in te zamelen en op deze manier biodiversiteitsverlies te voorkomen.

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here
person

Geanne van Arkel

Employee at InterFace

Do you want to comment on this solution?