Jongerenambassadeurs voor vernieuwende inzichten

Summary
Jongerenambassadeurs geeft organisaties de kans de unieke ideeën en inzichten van jongeren te krijgen.
Jongerenambassadeurs voor vernieuwende inzichten
solution

Jongeren kijken op een andere manier naar de wereld. Gedreven vanuit ervaringen, ideeën, wensen en creativiteit willen ze het verschil maken. Ook voor jouw organisatie. Met het project Jongerenambassadeurs bieden we overheden, bedrijven, goede doelen, zorginstellingen, en organisaties de kracht en creativiteit van jongeren.

Jongerenambassadeurs ondersteunt jongeren van 15 tot 21 jaar om in één jaar tijd volwaardig jongerenambassadeur te zijn. Met een stevige set aan vaardigheden, opgedaan tijdens de starttraining, gaan zij gedurende enkele maanden voor 2 tot 4 uur per week bij een organisatie aan de slag om feedback en advies te geven en ideeën in te brengen.

Unieke kans

Voor jongeren betekent het jongerenambassadeurschap een unieke kans om maatschappelijke impact te hebben en te werken aan hun toekomst. Voor de organisatie biedt het project een mooie kans om gebruik te maken van de visie van jongeren op de organisatie, hun duurzame en toekomstbestendige beleid of specifieke vragen die de organisatie heeft. Zo ligt er een verzoek van een organisatie om na te denken hoe we de bibliotheken jongerenproof kunnen maken, of een verzoek van een dierenasiel om na te denken over hun social media campagnes. Inmiddels hebben al verschillende organisaties, van KWF Kankerbestrijding tot de Westfriese Bibliotheken hun droomplek aangeboden en hebben we al veel enthousiaste jongeren die aan de slag willen. Vanuit de PA-academie bieden wij een vast aanspreekpunt, een tussentijds evaluatiemoment en maatwerk waar mogelijk.

De opzet van het project Jongerenambassadeurs

Met het project geven we ruim 200 jongeren de kans om hun stem te laten horen en hun ervaringen en ideeën in te brengen bij maatschappelijke organisaties, bedrijven of overheden. Speciale aandacht is er voor jongeren die door hun beperking of aandoening tegen drempels aanlopen op werk, zorg of school. Voordat de jongeren gematcht worden met een organisatie, leren zij wat het is om jongerenambassadeur te zijn. Ook gedurende de plaatsing bij de organisatie krijgen de jongeren training en een vaste coach. Tijdens een eindconferentie delen we de ervaringen van jongeren en organisaties en tonen we de impact van de stem van jongeren in de maatschappij. Deelname voor organisaties is gratis! 

Leg je ook jouw vraag voor aan de jongeren van de toekomst? Neem contact op met projectleider Jasmijn!
 

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/726e4f82553e8d80d7c52108de3aff11_large.jpg https://www.circulairondernemen.nl/uploads/6f7aa5fe06d943ee47e840454d4b6ff5_large.jpeg
Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?