Le Compostier – Wormenhotels voor Horeca

Summary
In de wormenhotels van Le Compostier leeft een klein ecosysteem dat op natuurlijke wijze organisch afval verwerkt tot wormencompost.
Le Compostier – Wormenhotels voor Horeca
solution

In een wormenhotel leeft een klein ecosysteem dat op natuurlijke wijze organisch afval verwerkt tot wormencompost. Gft-afval wordt in veel steden niet op duurzame wijze gebruikt. Transport en het op niet duurzame wijze verwerken van het materiaal doen schade aan het milieu. Door de wormenhotels wordt organisch afval op locatie gecomposteerd.

Composteren op Locatie

In de wormenhotels van Le Compostier worden gunstige omstandigheden geschapen waarbij organismen die belangrijk zijn voor het compostproces zich helemaal in hun element voelen. Daarnaast zijn de wormenhotels flexibel in ontwerp en aan te passen aan iedere locatie, doel van het gebruik en intensiteit van gebruik. De wormenhotels van Le Compostier zijn praktisch in gebruik en maken een hoge kwaliteit compost. Daarbij zijn zij educatief en verhogen de band van de gebruiker met de natuurlijke omgeving. Door juiste dienstverlening wordt iedere nieuwe gebruiker vertrouwd gemaakt met het gebruik van het meubel en kan uiteindelijk geheel zelfstandig het wormenhotel gebruiken. De gebruikte materialen zijn stevig, natuurlijk en voornamelijk van duurzame productie. De wormenhotels hebben een lange levensduur en zijn hufter-proof.
 

Oplossing voor Horeca

Een wormenhotel maakt de keuken van restaurants circulair. Waardevolle resten van duurzaam geproduceerde producten verdwijnen veelal in de afvalbak. Maar met een wormenhotel kunnen chefs de resten van groente en fruit composteren op de eigen lokatie én de compost direct gebruiken in de eigen tuin. Zo worden de keukens van restaurants echt circulair, en maakt Le Compostier het mogelijk voor horecagelegenheden in de drukke steden om circulaire stappen te zetten in hun bedrijfsvoering, wat voorheen moeilijk leek.
 

Circulair en Educatief

De wormenhotels van Le Compostier worden op dit moment in verschillende gemeentes door buurtcompostgroepen gebruikt. Er is veel belangstelling voor de wormenhotels van uit afvalbeheer van gemeentes. Op dit moment introduceren zij de wormenhotels bij restaurants, hotels en bij kantoren. De eerste wormenhotels zijn nu bij wijze van pilot geplaatst bij restaurants en kantoren. Scholen tonen ook een grote belangstelling voor de educatieve modellen van Le Compostier. De eerste scholen krijgen eind dit jaar een wormenhotel met kijkvenster voor op het schoolplein.

De Best Practices op circulairondernemen.nl

Dit ondernemersverhaal is een van de Best Practices op circulairondernemen.nl. Voor Nederland circulair! onderzoekt De Groene Zaak de meest innovatieve, inspirerende en succesvolle voorbeelden op het gebied van circulair ondernemen. Inmiddels zijn er meer dan 100 Best Practices geïdentificeerd en gepubliceerd.
 
Heb jij ook een Best Practice die je wil delen? Neem dan contact met ons op.

Read more

Do you want to comment on this solution?