Met Buurkracht van Enexis verminder jij met jouw buurt energieverbruik

Summary
Netwerkbedrijf Enexis wil de transitie naar nieuwe energie ondersteunen en versnellen. Ons programma Buurkracht motiveert en helpt inwoners om aan de slag te gaan met energiebesparing.
Met Buurkracht van Enexis verminder jij met jouw buurt energieverbruik
solution

Enexis heeft als netwerkbedrijf de rol om de transitie naar nieuwe energie te ondersteunen en te versnellen. Bovendien zijn wij partner van Nieuwe Energie Overijssel. Met het programma Buurkracht motiveren en helpen wij inwoners om aan de slag te gaan met energiebesparing.

Over de Nieuwe Energie van Enexis

Enexis is een netwerkbedrijf met haar wortels in de samenleving. Wij spelen in op het snel veranderende landschap van energie en de manier waarop bewonersworden aangesloten op het net. Hiervoor is een goede samenwerking tussen inwoners, gemeenten en netwerkbedrijven cruciaal. Als partner van het cluster Lokale Initiatieven in het programma Nieuwe Energie Overijssel dragen wij bij aan de ambitie om inwoners te motiveren met energiebesparing en zelf ook een actieve rol op te pakken, bijvoorbeeld door het oprichten van coƶperaties.

De maatschappelijke kracht van Buurkracht

Enexis richtte in 2008 het maatschappelijk initiatief Buurkracht op. Het programma begeleidt buurten om gezamenlijk energievraagstukken op te pakken. Samenwerken motiveert, inspireert en leidt tot efficiƫntie. Bovendien leidt dit tot draagvlak. Het programma stelt een buurtbegeleider aan die bewoners adviseert over de mogelijkheden en de werkwijze. Daarna biedt een energiescan inzicht in het huidige verbruik. Op een website voor de buurt kunnen de bewoners deze besparingen bekijken en de gratis tools om de buurt te activeren om mee te doen. Elk huishouden krijgt bovendien persoonlijke tips voor energie besparen.

Inmiddels hebben al 285 buurten in Nederland gebruik gemaakt van de praktische ondersteuning van het Buurkrachtprogramma. Waaronder 42 buurten in de provincie Overijssel. De deelnemende buurten hebben gezamenlijk 500.000 kwh elektriciteit en 30.000 m3 gas bespaard. En wellicht belangrijker: wij verwachten eind 2018 een besparing op CO2-uitstoot van 9 miljoen.

Nieuwe Energie voor jouw buurt met Buurkracht

Wil jij zelf aan de slag in jouw buurt? Kijk dan op www.buurkracht.nl en ontdek hoe je jouw buurt kunt aanmelden.

Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?