Ministerie van Defensie zet herbruikbare vezels in

Ministerie van Defensie zet herbruikbare vezels in
solution

Nieuwe grondstoffen maken van oude, militaire uitrustingstukken. En circulaire inkoop van handdoeken, washandjes, sjaals, zakdoeken en overalls. Daarmee draagt het ministerie van Defensie haar steentje bij aan de circulaire economie.

Ketenbrede aanpak

Het ministerie van Defensie is met de vele militaire uitrustingen een grootgebruiker van textiele producten. In dit project pakt het ministerie het probleem ketenbreed aan. Er zijn nieuwe leveranciers gevonden die gerecyclede vezels gebruiken in nieuw textiel. En de gebruikte kleding wordt met de hand gesorteerd, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en vervolgens teruggebracht tot herbruikbare vezels.

Geleerde lessen

Eén van de vier geleerde lessen door Defensie is dat de gebruikelijke 52 dagen van publicatie van de opdracht tot sluiting is te kort voor de markt om nieuwe of andere productiemethodes te onderzoeken. Gun de markt meer tijd na de uitvraag. Benieuwd naar de andere drie geleerde lessen? Bekijk dan de onderstaande factsheet.

Green Deal Circulair Inkopen (GDCI)

Defensie is ondertekenaar van de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI), een initiatief van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. Bedrijven en overheden wisselen binnen de coalitie kennis en ervaringen uit. De opgedane lessen worden breed verspreid, zodat iedereen die te maken heeft met het inkoopproces hiervan kan profiteren. Meer over de Green Deal lees je op www.gdci.nl en de website van PIANOo.

Factsheet GDCI Defensie
Read more
There are no matches yet. Match to this solution

Do you want to comment on this solution?