Mirá Finery zoekt mogelijkheden voor een circulair proces in het produceren en verkopen van kleding.

Summary
Gesloten textielketen. Door middel van recyclen en een vergoeding voor consumenten die hun kleding weer inleveren.
Mirá Finery zoekt mogelijkheden voor een circulair proces in het produceren en verkopen van kleding.
solution

Wij willen ons met onze kledinglijn onderscheiden van alle andere opkomende/nieuwe kledingmerken. Dit willen wij doen door middel van circulair te werk gaan, we willen hier een systeem hanteren waarbij klanten hun gekocht kleding weer in kunnen leveren voor een vergoeding, een soort statiegeld. Deze kleding wordt gerecycled om niewe producten te maken.

Wij zijn Mirá Finery, een opkomend kleding bedrijf. Wij onderscheiden ons sterk van andere kledingmerken, omdat wij circulair te werk willen gaan. 

Wij willen starten met een simpele collectie bestaande uit zwarte truien en T-shirts. Deze worden geborduurd met ons beige logo. De kleding geeft een luxe en ontspannen uitstraling. Het is een vrij standaard logo met onze naam Mirá Finery. Wij willen dus als één van de weinige startende kledingmerken circulair te werk gaan en zo mensen stimuleren meer bezig te zijn met recyclen en afval. Wij willen een soort van ''statiegeld'' systeem hanteren waarbij de klanten hun bij ons gekochte kleding weer kunnen inleveren voor een vergoeding. Zo stimuleren wij de klanten om mee te doen in ons circulaire proces. Naast het  chique kledingstuk dragen we dus ook wat bij aan een duurzame wereld.

Wij weten dat het geen eenvoudige opgave is om zomaar een kledingmerk te starten en dan ook nog met deze circulaire manier van werken. Dit is de reden dat wij een oproep doen aan bedrijven/ondernemingen die ons kunnen helpen/adviseren met ons plan. Er komen een hoop dingen bij kijken, denk aan: gerecyclede kleding produceren, deze kleding borduren en andere bewerkingen uitvoeren, de kleding weer laten recyclen om zo de textielketen te sluiten. In de beginfase zullen we nog geen enorme volumes hebben ivm de enorme kosten etc. Geld speelt dus ook zeker een rol. Dit maakt het proces van recyclen lastig.

Wij, drie 17-jarige jongens willen van dit plan werkelijkheid maken, wij denken dat dit absoluut mogelijk is. Daarom roepen wij jullie op om met ons mee te denken en ons te contacteren als jullie ons kunnen helpen/met ons samen kunnen werken. Dit zullen wij enorm waarderen.

Wij uploaden ook onze eerste ontwerpen van de T-shirts en truien met beige borduring. Verder zijn wij ook bezig met een concreet businessplan. Er is werk aan de winkel en we kunnen jullie hulp en advies goed gebruiken.

Mirá Finery

E-mail: joep.waeijen@hotmail.nl

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/84c3c8bec08a7bec2ca05eaffb788321_large.jpg https://www.circulairondernemen.nl/uploads/78390c914c22219aa74199a6d2d5a826_large.jpg
Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?