Verduurzamen dankzij moderne slimme warmtenetten van Impuls Energie

Summary
Overijssel voorzien van een andere warmtevoorziening dan gas
Verduurzamen dankzij moderne slimme warmtenetten van Impuls Energie
solution

Impuls Energie ontwikkelt slimme duurzame warmte en koude projecten voor bestaande woningbouw en nieuwbouw. Hierdoor kunnen woningen over gaan op duurzame warmte in plaats van aardgas. 

Nederland moet duurzamer worden daar is geen twijfel over, maar hoe doen we dit nu? Dat is de opgave. Wij denken vaak te groot, te lang en te ingewikkeld over dit onderwerp na. In onze optiek is het gewoon een kwestie van doen.

Kleine warmtenetten

Wil je Overijssel voorzien van een andere warmtevoorziening dan gaat dit niet in 1 dag. Gelukkig maar, want we hebben de tijd tot 2050. Maar om deze doelstelling te halen moeten we wel vandaag starten. Wij raden Overijssel aan om te starten met smart small thermal grids. Dit zijn kleine warmtenetten van minimaal 100 woningen, waarbij bewoners voor een bepaald bedrag bereid zijn te investeren. Ze kunnen door deze investering, indien zij dit willen, mede-eigenaar worden van het warmtenet. Als er dan voldoende smart small thermal grids zijn, dan kun je deze netten eenvoudig verbinden en zodoende ontstaat er een groot warmtenet. Door deze kleine netten te verbinden ben je instaat ook andere duurzame bronnen te benutten zoals restafval van boeren of geothermie. Voordeel van dit plan is dat je bij wijze van spreken morgen kan beginnen. Het is eenvoudig. Is het goedkoop, nee, dat zeker niet. Maar het is een eerste stap naar de energie van morgen.

Meer informatie

Voor meer informatie, neem contact op met Impuls Energie.

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here
person

Avi Ramnath

Do you want to comment on this solution?