Moduplus - Circulair zitten op modulaire meubels

GOAL & TARGET
Jouw kantoor voorzien van circulaire meubels
Moduplus - Circulair zitten op modulaire meubels
solution

Als lego creëert Moduplus speelse meubelcombinaties van slechts twee elementen. Deze modulaire basiselementen kunnen oneindig worden herschikt tot nieuwe formaties, waardoor de ze een lange levensduur genieten en makkelijk hergebruikt of gerecycled kunnen worden.

Circulair zitten met Moduplus
Meubels van Moduplus bestaan uit zitelementen en rugelementen. Een gatenpatroon in de onderkant van de elementen laten gebruikers met poot- en koppelstukken elke denkbare combinatie maken, van fauteuil, tot zitgroep, tot compleet ziteiland, zonder dat de gebruiker daar gereedschap bij nodig heeft. Op deze manier blijven de elementen op hun plaats en zijn er geen zichtbare bevestigingspunten. De basis voor de zitting wordt gevormd uit het recyclebare materiaal EPP (Expanded PolyPropylene): licht in gewicht, duurzaam, sterk en eenvoudig te vormen en te recyclen. 

Helemaal herbruikbaar
Tot in het kleinste onderdeel zijn de Moduplus meubel-elementen herbruikbaar. Zo is de bekleding afneembaar, wasbaar en vervangbaar. Verder kun je de meubelformaties eindeloos blijven restylen. Net als Lego dus eigenlijk! Moduplus biedt daarnaast Cradle-to-Cradle gecertificeerde textiel voor de bekleding. De modulaire natuur van de meubels maakt het scheiden en recyclen van de materialen gemakkelijk aan het eind van de levensduur. Naast tafels biedt Moduplus ook tafels en een privacyscherm. De EPP-basiselementen zijn bovendien licht in gewicht waardoor transport ervan relatief energiezuinig is.

Maak jouw kantoorinrichting nu circulair
Moduplus verwacht dat het minimalistische en tijdloze ontwerp van de meubelen ze in staat stelt om trends te overleven, en ze zo een nog langere levensduur te garanderen. Kortom een goede, duurzame investering voor jouw kantoor of werkplek. Kom in contact door jouw uitdaging te matchen of een opmerking te plaatsen onder dit item. Wij zien reacties graag tegemoet.

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?