MyWheels – Autodelen makkelijk gemaakt

MyWheels – Autodelen makkelijk gemaakt
solution

Auto’s staan te vaak stil, en worden verre van optimaal gebruikt. MyWheels vergemakkelijkt het delen van je auto. In meer dan 500 dorpen en steden in Nederland delen tienduizenden auto eigenaren al hun auto.

Deeleconomie
De deeleconomie is een belangrijk onderdeel van het circulaire gedachtegoed. In een circulaire economie moet gebruik voorrang krijgen boven bezit; product-dienstsystemen en de deeleconomie kunnen hieraan een positieve bijdrage leveren. Dat zit zo: de deeleconomie zal een grotere vraag naar duurzamere producten van goede kwaliteit veroorzaken, immers gaan deze langer mee en betalen zich in een deeleconomie makkelijker terug. Daarnaast zorgt de deeleconomie voor toegang tot kwalitatief hoogwaardige producten voor consumenten met lagere inkomens. Met een drang naar duurzame producten vanuit de consument gaan fabrikanten hun producten aanpassen waardoor de deeleconomie bestaande marktdisfuncties elimineert, zoals ingebouwde, voortijdige slijtage


Auto delen
Auto's staan gemiddeld 23u per dag stil. Dat is niet nieuw. Daarom werd in 1993 de eerste vorm van autodelen gestart in Nederland. Waar mensen in een wijk een auto gingen delen. In 2003 werd dit de basis voor MyWheels, met als doel om elke auto een deelauto te maken in Nederland. Het in Amsterdam gezetelde bedrijf combineert daarbij als enige in Nederland particuliere deelauto's met auto's die de hele dag direct beschikbaar zijn. Door mensen auto's te laten delen verminderen we het aantal auto's op straat & brengen we mensen tegelijkertijd in beweging. Door het eenvoudig kunnen huren van een auto zien hecht een nieuwe generatie een stuk minder waarde aan het hebben van een auto. Het is nog wel de vraag of het delen van auto’s al effect heeft gehad op de vraag naar duurzamere auto’s van hogere kwaliteit. 

Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here
person

Klaas Kooistra

CRM MyWheels

Do you want to comment on this solution?