Natural Plastics – Biobased bomen planten

Natural Plastics – Biobased bomen planten
solution

Iedereen kent het beeld: jonge bomen die verstevigd worden door twee houten palen naast de boom. Waarom staan er boompalen (lees: twee gekapte jonge bomen) naast een nieuwe jonge boom, vroeg Bert van Vuuren van Natural Plastics zich af. Hij ontwikkelt nu biobased producten voor in de groene buitenruimte.

Het Keeper System
Natural Plastics heeft een complete lijn biobased producten ontwikkeld, gepatenteerd en geproduceerd ter verduurzaming van het planten van bomen. Het keeper-systeem verzorgt de verankering, drainage, wortelbegeleiding en bescherming van jonge bomen. De onderdelen blijven lang genoeg hun vorm en kracht behouden voor een jonge boom om zichzelf stevig te hebben geworteld, daarna breken ze af in de aarde. De biobased producten vervangen de op olie gebaseerde varianten en voorkomen boomkap door het overbodig maken van boompalen.

Voordelen
De producten van Natural Plastics worden gebruikt door diverse duurzame gemeenten, SW-bedrijven, boomkwekerijen en groenbedrijven. Niet gek, want een middelgrote gemeente kan - afhankelijk van de hoeveelheid te planten bomen - met het keeper-systeem in één klap voldoen aan haar CO2-reductiedoelstellingen. Daarnaast is het systeem esthetisch en bespaart het kosten vanwege het niet hoeven verwijderen van boompalen. Inmiddels zijn er ruim 40.000 bomen geplant met het keeper-systeem. 

Green Deal
Begin 2016 heeft Natural Plastics samen met PEP Business Creators een tweede Green Deal getekend met de overheid en kennis partijen. Doel van de Grean Deal is om te komen tot een versnelling van de biobased economie door gerichte toepassing van biobased producten in de openbare ruimte.

Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here
person

Bert van Vuuren

Directeur at Natural Plastics

Do you want to comment on this solution?