Nieuwe Allura-collectie van Forbo duurzaam en gezond

Nieuwe Allura-collectie van Forbo duurzaam en gezond
solution

Forbo Flooring maakt haar nieuwe Allura collectie (net zoals al haar andere collecties) voortaan ftalaatvrij. De weekmaker is vervangen door een variant met een gezond profiel. Forbo versterkt hiermee haar positie op de wereldmarkt als het gaat om gezonde vloeren.

Ftalaatvrij

Waar Forbo de weekmaker heeft afgezworen, gebruiken veel concurrenten haar nog steeds. De gegarandeerde vormvastheid van de nieuwe collectie voorkomt daarnaast het ontstaan van naden, zodat er geen vuilopeenhoping kan ontstaan; iets dat ook bijdraagt aan een beter binnenklimaat.

Belangrijke duurzame stappen

Op het gebied van duurzaamheid is er ook goed nieuws. De Nederlandse fabriek in Coevorden draait sinds een jaar volledig op groene energie. Efficiƫnter plannen en de verbetering van de luchtbehandelingssystemen hebben er bovendien voor gezorgd dat het gasverbruik flink is gedaald. Hierdoor is het totale energieverbruik sinds 2008 gehalveerd. Forbo past daarnaast productieafval van andere collecties toe in de rug van Allura. Dat vermindert de afvalstroom aanzienlijk. Ook de deelcollecties Allura Flex en Allura Click zijn het vermelden waard. Deze collecties, modulaire loslegsystemen, bestaan uit stroken en tegels die eenvoudig verwijderd en herplaatst kunnen worden.

Visueel aantrekkelijk

Allura wordt geproduceerd met geavanceerde technieken waardoor Allura extra vormvast is. Dankzij de manier waarop het reliƫf en de toplaag worden aangebracht blijft Allura een prachtige uitstraling houden. Met de Pur-finish die beschadigingen voorkomt, blijft de vloer jarenlang mooi en visueel aantrekkelijk. De vloer is daarnaast heel eenvoudig te onderhouden.

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?