Onbekende circulaire economie koplopers in het zonnetje!

Onbekende circulaire economie koplopers in het zonnetje!
solution

Er zijn veel koplopers die in hun dagelijkse praktijk hard werken om de circulaire economie te realiseren. Tijdens de Week van de Circulaire Economie, van 21 t/m 28 januari, zijn diverse circulaire koplopers in het zonnetje gezet. Als waardering voor hun harde inzet en mooie resultaat hebben zij vanuit Nederland circulair! een taart aangeboden gekregen.

LedLease least lichtsystemen van LED-lampen, en is hier een van de eerste spelers in de markt mee geweest. Hun businessmodel is primair gericht op het leveren van de dienst licht, en niet de verkoop van het product lamp. Waar andere aanbieders dit ook bieden naast hun reguliere verkoop, is dit voor LedLease de kern van hun businessmodel.

RetourMatras en Matras Recycling Europe zijn twee partijen die matrassen inzamelen, en de materialen uit deze matrassen op een hoogwaardige manier hergebruiken. Samen zijn deze twee partijen goed voor het grootste deel van de Nederlandse matrasrecycling. De materialen uit deze matrassen worden ingezet in onder andere isolatiemateriaal.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/c12c609f03359155367ce542dfe3c021_large.jpg

Royal Haskoning DHV

RoyalHaskoningDHV gaat als van oorsprong traditioneel ingenieursbureau steeds structureler aan de slag met circulaire economie. Tijdens de Week van de Circulaire Economie organiseerde RoyalHaskoningDHV ook twee Open Huizen, waar partijen met een innovatief idee vrijblijvend aan konden kloppen voor advies rondom hun circulaire businesscase.

Lune ontwikkelt hoogwaardige inzamelingssystemen voor afval voor zowel binnen- als buitenomgevingen. Door het combineren van afvalinzameling met design wordt inzameling en afvalscheiding eenvoudig en aantrekkelijk, wat de opschaling van hoogwaardig hergebruik van afval mogelijk maakt.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/60963aae8712776e0f3b1417c7401d50_large.jpg

ACE Re-USE

ACE Re-Use bouwt elektromachnetische aandrijvingen op zo’n manier dat deze eenvoudig gereviseerd kunnen worden, waardoor het weggooien van onderdelen en daarmee het afdanken van bruikbare materialen niet nodig is. Ook is ACE Re-Use een van de trekkers van het thema circulaire economie binnen de Koninklijke Metaalunie.

De U10, de 10 samenwerkende Utrechtse gemeenten, hebben zich – in navolging van de Metropoolregio Amsterdam – uitgesproken voor het sluiten van diverse materiaalkringlopen in de komende jaren. De U10 gaat als overkoepelende organisatie aan de slag met de invulling van deze ambitie.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/89ee573faa7909a8befbe2e2ee55ac9b_large.jpg

Modulo Milieustraten

Modulo Milieustraten bouwt modulaire milieustraten van gerecycled beton. In deze milieustraten is wordt niet alleen naar het doorvoeren van afval gekeken, maar juist naar de mogelijkheid om hoogwaardig hergebruik te creëren. Door het modulaire systeem kunnen milieustraten flexibel, op basis van specifieke wensen, worden ingericht.

Accenture heeft binnen haar grote organisatie ook structureel steeds meer aandacht voor het thema circulaire economie. Hun onderzoek naar financieringsproblemen en succesvolle businesscases rondom het thema kan enorme impact hebben op de versnelling van circulaire economie binnen Nederland.

Read more
There are no matches yet. Match to this solution

Do you want to comment on this solution?