Ontwerpbureau Alskar helpt organisaties voorop te lopen met circulaire producten

Summary
Alskar helpt je om bestaande of nieuwe producten (her) te ontwerpen en ontwikkelen, zodat deze perfect passen binnen de circulaire economie.
Ontwerpbureau Alskar helpt organisaties voorop te lopen met circulaire producten
solution

Bij de overgang naar een circulair businessmodel, wordt de kijk op producten anders. Ze moeten lang(er) meegaan, simpel te onderhouden zijn, compatibel, repareerbaar en up te graden zijn en je moet ze kunnen demonteren (voor herproductie). Wij helpen jou met onze tools en kennis om producten (her) te ontwikkelen die passen binnen een circulaire economie.

Kansen

Nieuwe circulaire kansen beginnen met de vraag hoe je de cirkel van producten, componenten en materialen die je verkoopt kunt sluiten, maar ook hoe je ze terugkrijgt. Mogelijk blijven de producten jouw eigendom en helpen ze met geld verdienen aan diensten. Of misschien wil je componenten meerdere keren inzetten. Op die manier gaan producten en componenten een nieuwe rol spelen.

Hergebruik

Het verlengen van de levensduur levert direct waarde op. Het onderhouden en klaar maken van een gebruikt product voor de volgende dienstcyclus is vaak veel efficiënter dan het volledig nieuw produceren, vooral bij hoogwaardige producten. Een goed voorbeeld is de re-manufacturing van gebruikte versnellingsbakken van ZF, die daarna een nieuw leven krijgen in de aftermarket.

Product als dienst

Een businessmodel dat gericht is op het leveren van diensten geeft een mooie stabiele cashflow, waarbij je zelf eigenaar blijft van de producten. Het levert inkoopvoordeel op, omdat producten steeds onderhouden kunnen worden en langer meegaan. Klanten worden meer betrokken bij het bedrijf, omdat ze een dienst afnemen in plaats van eenmalig een product. De producten kunnen tussentijds geüpgraded worden, zodat klanten geen nieuwe koopbeslissing hoeven te maken, maar jouw producten blijven gebruiken.

Daarnaast kan het ook waardevolle data opleveren, over delen die slijten in het product, hoe mensen het product gebruiken en ideeën en klachten over het product. Dat kan helpen om producten te verbeteren en upgrades te maken en klanten te binden.

Aan de slag

Wij helpen jou graag om bestaande producten of nieuwe producten circulair (her) te ontwerpen en ontwikkelen, zodat deze klaar zijn voor een ander bedrijfsmodel. Onze praktische tools transformeren jouw bedrijf naar een circulaire onderneming; door samen nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen, mogelijkheden te creëren voor onderhoud, herstel en herproductie, hergebruik van componenten, partners die nieuwe onderdelen en materialen kunnen verwerken in nuttige input voor productie, nieuwe overwegingen over energiegebruik, materiaalkeuze enzovoort.

Bezoek onze website voor meer informatie en neem contact op.

Praktijkvoorbeeld: inline skate wielen

Voor Maplez Racing Sports ontwikkelden we een gepatenteerd DWS inline skate wiel. Het wiel bestaat uit twee delen: een hoge kwaliteit aerospace aluminium velg die levenslang meegaat en een duurzame nylon- en TPU-bandenconstructie waarmee de gebruiker alleen de band kan wisselen, en niet het totale wiel hoeft weg te gooien. De banden kunnen worden verzameld en gerecycleerd, waardoor ze in nieuwe banden kunnen worden omgezet. Het nylon kan van het TPU worden gescheiden. Beide materialen zijn niet giftig.

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?