PaperWise – Papier van Landbouwafval

Summary
PaperWise geeft agrarisch restmateriaal een tweede leven door het te verwerken tot milieuvriendelijk papier en karton.
PaperWise – Papier van Landbouwafval
solution

Waarom landbouwafval verbranden, terwijl het verwerkt kan worden tot een perfecte grondstof voor papier? PaperWise maakt papier en karton van A-kwaliteit van landbouwafval (bladeren en stengels) met 100% groene energie. De ecologische voetafdruk is 47% kleiner dan dat van FSC papier van houtvezels.

CO2 Neutraal Papier

Uit landbouwafval, ook wel agrarisch restmateriaal genoemd, wordt cellulose gewonnen, wat de belangrijkste grondstof is voor papier. Met veel aandacht voor mens en milieu verwerkt PaperWise deze cellulose tot hoogwaardig, milieuvriendelijk papier en karton. Er is geen verschil te merken tussen het papier van PaperWise en andere A-merken papier en karton.

Zo geeft PaperWise agrarisch restmateriaal een tweede leven. Het grootste gedeelte van het assortiment bestaat al voor 100% uit landbouwafval er vervangt dus het aandeel vezels uit bomen. Door gebruik te maken van agrarisch restmateriaal, wordt optimaal gebruik gemaakt van gewassen. Van dezelfde landbouwgrond komen twee producten: voedsel én grondstof voor papier. De grondstof is sneller beschikbaar dan bomen (veertig keer zo snel) en de opbrengst per hectare is bijna 1,5 keer zo hoog. Bovendien is het productieproces van PaperWise CO2 neutraal.

Ketenverantwoordelijkheid

Papier en karton van PaperWise wordt geproduceerd in fabrieken in India en Colombia die van grote betekenis zijn voor de ontwikkeling van deze lokale communities. Er wordt geïnvesteerd in scholing en gezondheidszorg en het fabricageproces is gericht op veiligheid, zero waste en behoud van ecologie. PaperWise neemt hun keten-verantwoordelijkheid zeer serieus en zien erop toe dat de productie volgens internationale MVO-richtlijnen gaat en liefst nog beter.

Ecologische voetafdruk verkleinen

Steeds meer bedrijven willen hun ecologische voetafdruk verkleinen en PaperWise draagt bij aan deze ambitie. Met PaperWise hoeven bedrijven minder CO₂ te compenseren vanwege de lagere milieu-impact, hierdoor kunnen ook de kosten voor CO₂ compensatie verlaagd worden. Eindproducten gemaakt van PaperWise papier of karton hoeven nauwelijks duurder te zijn dan huidige milieuvriendelijke papier- en kartonsoorten.

IMVO-voucher

PaperWise maakte twee keer gebruik van een IMVO-voucher. Peter van Rosmalen: “Wij hebben hiermee onderzocht of ons papier, dat door een handelspartner in India wordt gemaakt van landbouwafval, biologisch afbreekbaar is. De IMVO-voucher is eigenlijk heel simpel. Je moet twee dingen doen: vertellen wat je gaat doen en het dan ook doen."

Lees hier meer over de IMVO-vouchers.

Read more