Parfum van sinaasappelafval

Parfum van sinaasappelafval
solution

Het parfum VERSCHIL van de Almeerse start-up RUIK maakt toekomstige klanten nu al enthousiast! Binnen een paar weken hadden broer en zus Boye en Noëlle de financiering rond om van sinaasappelschillen een natuurlijk en duurzaam geurtje te maken.

RUIK

"Wij ontwerpen en maken zelf parfums die helemaal plantaardig en duurzaam zijn. En dat ruik je! De geur is veel unieker en dieper dan synthetische parfums", legt Boye uit. Niet voor niets heet de start-up RUIK. “We hebben in Almere op straat het parfum getest, zowel mannen als vrouwen vinden het heerlijk en bijzonder ruiken.”

Op naar 200%

Tot nu toe hebben al meer dan 100 mensen de crowdfunding gesteund. Het doelbedrag van €7.000 is daarmee gehaald. Noëlle: “We zijn super blij met zoveel verschilmakers die net als ons geloven in een duurzamere wereld waarin we verspilling en vervuiling tegen moeten gaan.

Boye: “Als we echt impact willen maken hebben we nog €8.000 nodig, dan kunnen we ook een volgende parfumlijn realiseren!”

Orange is the new green

Noëlle: "Op dit moment wordt 50% van de sinaasappelschillen weggegooid. Raad eens hoeveel dat is... 20 miljoen ton per jaar wereldwijd. Superzonde, dus die schillen 'redden' we en maken er zowel parfum als een verpakking van."

De naam voor het parfum was snel bedacht... Je maakt en ruikt het...VERSCHIL - EAU D'ORANGE!

Zo ruikt verschil

Verschillend natuurlijk. De één denkt terug aan de vakantie op Salou, de ander vindt het parfum goed passen bij een vurig iemand met frisse ideeën. Fris, energiek, warm, houtig en kruidig. "Vroeger maakten we vlammetjes met sinaasappels boven vuur, het ruikt voor ons naar vroeger en naar nieuwe avonturen maar dan als ondernemers", vertelt Noëlle. 

500 flesjes via crowdfunding

Met dat avontuur en een betere wereld kun jij RUIK en jezelf helpen! Via crowdfunding gaan de eerste 500 flesjes VERSCHIL in de voorverkoop. Bestellen kan vóór 15 augustus.

Powered by Floriade

RUIK is onderdeel van Urban Greeners, de jonge koplopers van de Floriade 2022 in Almere. RUIK gaat de komende jaren op het Floriadeterrein laten zien hoe je op een plantaardige en duurzame manier parfum kan maken. Dat gebeurt door het zelf telen van geurplanten, het lokaal verwerken van reststromen uit de voedsel- en tuinbouwsector en het destilleren van deze planten tot hoogwaardige essentiële oliën. Zo kan iedereen in 2022 ruiken naar verschil.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/30750a98037a1ab1b5d00772e0c2b734_large.jpg https://www.circulairondernemen.nl/uploads/534c5929b5d68868215c4878ccb0a64f_large.png
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?