Gerrard Street : Circulaire koptelefoon

Gerrard Street : Circulaire koptelefoon
solution

Je headphones leasen? Gerrard Street biedt een high-end hoofdtelefoon via een leaseconstructie (€5 per maand). Handig, want dat is inclusief jaarlijkse updates en reparatieservice. Slijtgevoelige onderdelen, zoals de paddings, klankkast en kabels zijn modulair ontworpen. Deze kunnen dus eenvoudig worden gerepareerd of vervangen.

Context

Waar vroeger fysiek bezit men een gevoel van status en rijkdom verschafte, geldt dit tegenwoordig niet meer voor de nieuwe generatie. 'Ownerless' concepten zoals Car2Go, Spotify en Netflix zijn immens populair. Voor jongeren telt toegankelijkheid, niet bezit! We zien een sterke synergie tussen deze deel-concepten en circulaire business modellen.

Wij geloven dat de Circulaire Economie enorme kansen biedt voor een duurzame toekomst én behoud van welvaart, voor iedereen. Dit is onze drijfveer om circulaire consumentenelektronica te ontwikkelen - te beginnen met een hoofdtelefoon.

Probleem

Zodoende pakken we direct het wereldwijde E-Waste probleem aan.
We willen demonstreren dat circulair businessmodellen enorm sconcurrerend kunnen zijn! Met ons circulaire businessmodel kunnen we tot 85% aan materialen en componenten besparen, evenals CO2e-uitstoot.

Customer pain

De afgelopen jaren is de vraag naar high-end hoofdtelefoons (€200+) geëxplodeerd. Echter koptelefoons zijn kwetsbaar en de kwaliteit is voor veel consumenten moeilijk te beoordelen. We ontdekten dat de angst voor een miskoop veel mensen weerhoudt om honderden euro's in één keer neer te leggen. Om deze reden is onze doelgroep - mannen (20-30 jaar) die muziek maken - erg enthousiast over de mogelijkheid om een premium hoofdtelefoon te huren. Zij beschouwen ons concept als een een laag risico: wél zorgeloze toegang tot premium koptelefoons géén grote investering en risico's.

Oplossing

Gerrard Street biedt een high-end hoofdtelefoon via een leaseconstructie aan (€5 per maand) inclusief jaarlijkse updates en reparatieservice. Wij leveren een duurzame hoofdband, die minimaal 10 jaar meegaat. Slijtgevoelige onderdelen, zoals de paddings, klankkast en kabels kunnen modulair worden bevestigd. Op deze wijze kunnen gebruikers hun versleten/gebroken onderdelen vernieuwen.

Droom

Uiteindelijk willen de onze winst investeren in de uitbreiding naar andere productgroepen, om zo onze impact te vergroten. Het is onze droom dat binnen 20 jaar 25% van alle consumenten elektronica een circulair business model heeft.

Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here
person

Dorus Galama

Cofounder at Gerrard Street

Do you want to comment on this solution?