Philips’ Circular Lighting

Philips’ Circular Lighting
solution

Normaliter wordt de aangekochte verlichting via de normale recycle route afgevoerd. Zo wordt tot wel 70% van de grondstoffen termisch gerecycled wat feitelijk betekent: vernietigd. Bij Philips gooien ze het over een andere boeg door het principe van Circular Lighting, een product/service-combinatie, te introduceren: geen lampen kopen, maar alleen verlichting

Van bezit naar gebruik
Met Circular Lighting kan iedereen gebruik maken van duurzame LED-verlichting volgens de meest moderne technieken. De klant hoeft zich geen zorgen te maken over beheer en onderhoud, want dat wordt door Philips verzorgd. Dit nieuwe businessmodel voor professionele binnenverlichting is in samenwerking met het bureau Turntoo ontwikkeld door Philips. De lichtinstallatie blijft op deze wijze eigendom van Philips. Daarmee is het bedrijf maximaal gedreven om producten te maken die zij zelf kunnen hergebruiken, waarbij ook de innovatie van verlichting wordt gestimuleerd. Daarnaast wil het bedrijf zich richten op het totale gebruik van duurzame energie.

Circulair innoveren
Door de toepassing van Circular Lighting implementeert Philips de principes van een circulaire economie. Hieruit ontstaat de noodzaak voor Philips om elk onderdeel van hun ontwerp-, productie- en leveringsproces te heroverwegen. Op die manier evalueert Philips het productdesign, praat met financiële partijen voor een nog betere financiële ondersteuning voor klanten en innoveert in het onderhoudsgemak van producten om een efficiënte operatie te waarborgen. Samenwerkingsverbanden zijn voor de onderneming cruciaal om circulair te kunnen innoveren. Hiervoor wordt met klanten en partners gezocht naar innovatieve verlichtingsmogelijkheden op basis van het circulaire businessmodel. 

Licht van de toekomst
In 2015 heeft Philips dit concept gelanceerd en zijn de eerste klanten, waaronder Schiphol en Bruynzeel, ingestapt. 2016 staat in het teken van een grote acceleratie richting tientallen bedrijven die intekenen. Voor de professionele markt wil de ondernemening de komende jaren een complete circulaire portfolio opbouwen en deze diensten verregaand vergroten. In potentie gaat het om miljoenen vierkante meters van bedrijfsruimten waar uiteindelijk kilo- of zelfs megatonnen CO2, grondstoffen en afval gereduceerd kunnen worden.
 

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/9abb05a65cfc931480ee5e66778db77b_large.jpeg
Read more

Do you want to comment on this solution?