Philips SENSEO - Klein in omvang, groots in gerecycled plastic

Philips SENSEO - Klein in omvang, groots in gerecycled plastic
solution

Het nieuwe SENSEO® Up koffiezetapparaat van Philips is de nieuwste poging om zoveel mogelijk hoogwaardig gerecycled plastics op te nemen in een product.

Ontwerpers uitgedaagd
Bij het ontwerpen van SENSEO® Up – een one-cup koffiezetapparaat gericht op een een- of tweepersoonshuishoudens – daagde Philips zijn ontwerpers uit om gerecycled plastic een bijzondere plaats te geven vanaf de start van het ontwerpproces. Daarmee stonden de ontwerpers voor een uitdaging. Gerecyclede kunststoffen zijn alleen beschikbaar in donkere kleuren, maar niet in diep zwart. Esthetisch gezien werd daarom niet gekozen voor vele kleurvaraties, maar voor 1 kleur. 
Philips wist het gerecyclede plastic zo samen te stellen, dat het een hoogwaardige look en feel kreeg en gebruikte het plastic voor het complete product. Deze aanpak liet de ontwerpers toe om de bodemplaat van 90% ABS plastic (plastic uit elektronisch afval) te maken.

Een bijzonder apparaat
Door er bij het ontwerpen van het product al rekening mee te houden, is Philips erin geslaagd gerecycled plastic toe te passen in de nieuwste SENSEO® Up voor in totaal 13% van de massa van het apparaat. Daarnaast is er vanwege het compacte formaat minder verpakkingsmateriaal nodig en veroorzaakt het minder uitstoot tijdens transport. Verder gebruikt het apparaat 10% minder energie in vergelijking met andere SENSEO® machines.

Ambitie
Door het ontwerp van de SENSEO® Up heeft Philips als grote speler een volgende stap in de richting van de circulaire economie gezet. Het doel van de productie gigant uit Eindhoven is om totaal 3.500 ton gerecycled plastic in zijn producten te verwerken in 2016.

Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?