Plastic reduction guidelines for hotels

Summary
Inspiration: Plastic reduction guidelines for hotels
Plastic reduction guidelines for hotels
solution

De afgelopen jaren heeft reisorganisatie TUI het plasticverbruik fors verminderd. Melvin Mak, Manager of Sustainability, heeft hele concrete oplossingen die hij graag deelt met andere bedrijven uit de toerismesector. Check hier zijn ‘Plastic reduction guidelines for hotels’.  

“We weten dat plastic een groot probleem is, zowel voor de aantrekkelijkheid van de bestemmingen - niemand wil vakantie vieren op een strand vol afval - maar zeker ook voor het milieu. Toerisme concentreert zich vaak langs kustgebieden, daar is de kans dat plastics in het water terechtkomen heel groot. We moeten zorgen dat de planeet ook over 50 jaar nog gezond is en aantrekkelijk is voor reizigers om te ontdekken.”

“Dus zowel vanuit milieu als zakelijk oogpunt moeten we plasticafval voorkomen. Sinds vorig jaar heeft dit thema bij TUI dan ook een behoorlijke vlucht genomen. We hebben al forse reducties doorgevoerd in verschillende onderdelen van ons bedrijf: in 2018 hebben we 140 miljoen stuks plastics bespaard, en we willen nog verder, naar 250 miljoen stuks in 2020.

De grootste maatregel bij ons is gewoon de dingen doen. Klinkt misschien flauw, maar je kunt er lang over praten, er móet gewoon iets gebeuren. Wat wij hebben gedaan? We hebben bijvoorbeeld in diverse accommodaties de kleine verpakkingen zeep en shampoo vervangen door dispensers, gebruiken geen plastic zakjes meer in de afvalbakken en er komen steeds meer watertappunten in plaats van plastic flessen.

Zo zijn er nog 1001 voorbeelden die we graag delen. Daarom hebben we onze oplossingen gebundeld in de Plastic reduction guidelines for hotels. Dat is een set praktische richtlijnen die we naar onze eigen hotels communiceren, maar ook publiek beschikbaar maken op de site. We willen graag dat anderen er ook gebruik van maken zodat we de impact ervan vergroten. Het is allemaal geen rocket science, er zijn veel relatief simpele dingen die je meteen kunt doen. Doe er je voordeel mee.

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?