ProRail kiest voor circulaire vloerbedekking en meubilair

ProRail kiest voor circulaire vloerbedekking en meubilair
solution

Met de opening van de Utrechtse verkeersleidingspost van ProRail in juni 2015 zijn twee mooie circulaire visitekaartjes afgegeven: vloerbedekking en meubilair.

Duurzaam Spoor is één van de strategische doelstellingen van ProRail. Daarom heeft ProRail in maart 2013 "ja" gezegd tegen het verzoek om als pilotlocatie te fungeren voor de Rijksoverheid en het project REBus voor circulaire inkoop.

Geleerde lessen

Eén van de drie geleerde lessen tijdens de pilot circulaire inkoop is voor ProRail het belang van een intensieve dialoog met leveranciers. Enerzijds om er bijvoorbeeld achter te komen welke verdienmodellen mogelijk zijn, anderzijds om wederzijds begrip te krijgen. Benieuwd naar de andere twee geleerde lessen? Bekijk dan de onderstaande factsheet.

Green Deal Circulair Inkopen (GDCI)

ProRail is ondertekenaar van de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI), een initiatief van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. Bedrijven en overheden wisselen binnen de coalitie kennis en ervaringen uit. De opgedane lessen worden breed verspreid, zodat iedereen die te maken heeft met het inkoopproces hiervan kan profiteren. Meer over de Green Deal lees je op www.gdci.nl.

Factsheet GDCI ProRail
Read more

Do you want to comment on this solution?