Rendemint stimuleert circulair inkopen met tool

Rendemint stimuleert circulair inkopen met tool
solution

Toen René de Klerk in 2008 de VPRO-documentaire ‘Afval is Voedsel’ zag, werd hij getriggerd om zich te verdiepen in een houdbare economie. In 2009 schreef hij de PRP® visie en startte samen met zijn partner adviesbureau Rendemint, dat organisaties helpt bij de transitie naar circulair inkopen. Hieruit volgde een inkooptool.

Circulair betekent voor Rendemint: grondstoffen na gebruik weer op grondstofniveau behouden en een goede behandeling van alle betrokken mensen. Op basis hiervan heeft Rendemint de PRP® inkooptool ontwikkeld voor producten, projecten en werken, op basis van zeven jaar circulaire ervaring en expertise. De online tool bundelt criteria, selectie, beoordeling en beheer.

Geleerde lessen

Rendemint heeft vier geleerde lessen omschreven. Eén daarvan is dat circulair vooral erg leuk is. Benieuwd naar het hele verhaal, de tool en de andere geleerde lessen? Bekijk dan de onderstaande factsheet.

Green Deal Circulair Inkopen (GDCI)

Rendemint is ondertekenaar van de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI), een initiatief van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. Bedrijven en overheden wisselen binnen de coalitie kennis en ervaringen uit. De opgedane lessen worden breed verspreid, zodat iedereen die te maken heeft met het inkoopproces hiervan kan profiteren. Meer over de Green Deal lees je op www.gdci.nl en de website van PIANOo.

Factsheet GDCI Rendemint
Read more

Do you want to comment on this solution?