Rijksoverheid brengt ICT terug in de keten

Rijksoverheid brengt ICT terug in de keten
solution

De Rijksoverheid is een grootverbruiker van ICT-apparatuur. Hoe kunnen we de apparaten die overtollig zijn geworden, op een slimme en goede manier terugbrengen in de keten?

Domeinen Roerende Zaken (DRZ), onderdeel van het Ministerie van Financiën, is op zoek gegaan naar mogelijkheden voor het hergebruik van datadragende ICT-apparatuur. Nu worden jaarlijks zo'n 30.000 aparaten door de schredder gehaald. In het project kwam naar voren dat een groot deel van de apparatuur na opschoning met speciale software gewoon kan worden hergebruikt.

Geleerde lessen

DRZ heeft drie geleerde lessen omschreven. Eén daarvan is dat bewustwording bij ministeries een belangrijke rol speelt. Het zorgvuldiger behandelen van apparaten levert meer herbruikbare apparaten op. Benieuwd naar het hele verhaal en de andere geleerde lessen? Bekijk dan de onderstaande factsheet.

Green Deal Circulair Inkopen (GDCI)

De Green Deal Circulair Inkopen (GDCI) is een initiatief van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. Bedrijven en overheden wisselen binnen de coalitie kennis en ervaringen uit. De opgedane lessen worden breed verspreid, zodat iedereen die te maken heeft met het inkoopproces hiervan kan profiteren. Meer over de Green Deal lees je op www.gdci.nl en de website van PIANOo.

Factsheet GDCI ICT Rijksoverheid
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?