Rijkswaterstaat en gemeenten werken aan circulaire betonketen

Rijkswaterstaat en gemeenten werken aan circulaire betonketen
solution

Rijkswaterstaat en de gemeenten Rotterdam, Amsterdam en Utrecht buigen zich over de vraag hoe de betonketen circulair gemaakt kan worden. Dit doen zij bij het vervangen van zo'n vijftig sluizen en waterkeringen.

In het project onderzoeken de partijen in welke mate zij grondstofeffiëntie kunnen meewegen in openbare aanbestedingen voor infraprojecten. Het project komt voort uit de Green Deal Beton. 

Geleerde lessen

Rijkswaterstaat en de drie gemeenten hebben vijf geleerde lessen geformuleerd. Eén daarvan is dat het voor meetbaarheid en monitoring raadzaam is om te werken met grondstofpaspoorten. Benieuwd naar het hele verhaal en de andere geleerde lessen? Bekijk dan de onderstaande factsheet.

Green Deal Circulair Inkopen (GDCI)

Gemeente Rotterdam, Gemeente Amsterdam en Gemeente Utrecht zijn ondertekenaar van de Green Deal Circulair Inkopen (GDCI), een initiatief van MVO Nederland, NEVI, PIANOo en Rijkswaterstaat. Bedrijven en overheden wisselen binnen de coalitie kennis en ervaringen uit. De opgedane lessen worden breed verspreid, zodat iedereen die te maken heeft met het inkoopproces hiervan kan profiteren. Meer over de Green Deal lees je op www.gdci.nl en de website van PIANOo.

Factsheet GDCI Rijkswaterstaat, gemeente Amsterdam Rotterdam en Utrecht
Read more

Do you want to comment on this solution?