Ruim 8.000 zonnepanelen op huurwoningen Haarlemmermeer

Ruim 8.000 zonnepanelen op huurwoningen Haarlemmermeer
solution

Ruim 1000 huurders in Haarlemmermeer hebben zonnepanelen van energiebedrijf Tegenstroom op hun dak. Dat is meer 2.000.000 kWh schone stroom! Alle huurders met een dak waarop 8 zonnepanelen passen en voldoende zonlicht, kunnen meedoen. De bewoner betaalt een vast bedrag per maand, dat lager ligt dan de waarde van de stroom die ze opwekken. Een besparing dus!

Sociaal ondernemen

Bij Tegenstroom koop je stroom en gas, gegarandeerd groen en waar mogelijk lokaal opgewekt. Tegenstroom is een BV zonder financieel winstoogmerk, opgericht door de gemeente Haarlemmermeer. De winst bestaat uit minder CO2-uitstoot, onafhankelijkheid, meer sociale betrokkenheid en lokale werkgelegenheid. Tegenstroom helpt de gemeente met het realiseren van de doelstellingen voor het opwekken van duurzame energie en de reductie van CO2-uitstoot.

Uitdaging

De uitdaging is om alle energie die nodig is in Haarlemmermeer schoon en lokaal op te wekken. Met Tegenstroom willen we laten zien dat geld verdienen samen gaat met zorg voor elkaar en zorg voor onze planeet. We zijn een sociale onderneming, alles wat we verdienen, wordt geïnvesteerd in de lokale opwekking van duurzame energie.

Zonnepanelen voor huurders

In ons eerste grote project realiseren we samen met woningcoöperatie Ymere zonnepanelen op daken van huurders van Ymere in de Haarlemmermeer. Alle huurders met een dak waarop 8 zonnepanelen passen en waar voldoende zonlicht op valt, kunnen meedoen. De bewoner betaalt een vast bedrag per maand, dat lager ligt dan de waarde van de stroom die ze opwekken. Zo zijn mede dankzij de hulp van Tegenstroom al 8.300 zonnepanelen geplaatst op huurwoningen. Hiermee wordt meer dan 2.000.000 KWh aan groene stroom opgewekt.

Geïnspireerd? Neem eens een kijkje op onze website

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here
person

Richard Bevelander

directeur at Celsius Holding BV

Do you want to comment on this solution?