SNEW – Een 2e leven voor electronica

SNEW – Een 2e leven voor electronica
solution

SNEW biedt gebruikte en afgeschreven ICT-apparatuur een tweede (of soms derde) leven. Door verouderde en afgeschreven apparatuur op te kopen, biedt SNEW enerzijds bedrijven financiële compensatie en anderzijds een maatschappelijke verantwoorde bestemming voor hun oude apparaten.

De cyclus
Zodra een bedrijf besluit verouderde elektronische apparatuur te verkopen aan SNEW, maakt SNEW een inventarisatie. Welke apparatuur is geschikt voor hergebruik en welke apparatuur is niet meer te op te knappen en zal gerecycled worden? De apparatuur nog geschikt voor een tweede leven krijgen een technische en cosmetische opknapbeurt. Het bedrijf uit Vught test de apparaten meermaals voordat ze opnieuw verkocht worden. De apparatuur zonder hergebruik potentie wordt zo ver mogelijk ontmanteld waarna de materialen omgesmolten worden tot grondstoffen. Zo worden de producten van vandaag, de grondstoffen voor de producten van morgen.

Terugkoopgarantie
Bij de verkoop van de refurbished apparatuur biedt SNEW de koper een terugkoopgarantie na 5 jaar. Dit drukt de kosten van gebruik van de apparatuur voor de koper en waarborgt danwel een 3e levenscyclus voor het product danwel efficiënte recycling van de grondstoffen bij terugname. 

Samenwerkingen
Voor het leveren van hun dienst werkt SNEW samen met de sociale werkplaats ’t Veer waar de ingenomen apparatuur wordt gefilterd en Galloo, die de apparatuur wat nog functioneert een tweede leven geeft (of indien nodig recycled). Daarnaast start SNEW in 2017 een samenwerking met 1We. Het doel van de samenwerking is om kansarme inwoners van ontwikkelingslanden toegang te geven tot communicatie. De lokale bevolking kan een computer, tegen een voor hen betaalbare premie, kopen en ontvangt tevens training om de apparatuur te gebruiken en te onderhouden. Korting kan worden verkregen door oude ICT producten aan te leveren. Door het innemen van deze apparatuur, is de moderne apparatuur voor de lokale bevolking betaalbaarder en voorkomt SNEW verdere groei van de lokale afvalbergen. Een mooie vorm van urban mining.

Read more
There are no matches yet. Match to this solution

Do you want to comment on this solution?