Soupalicious bestrijdt honger én voedselverspilling

Soupalicious bestrijdt honger én voedselverspilling
solution

Soupalicious maakt verse biologische maaltijdsoepen die hemels smaken, gezond zijn en vrij zijn van chemische en overbodige toevoegingen. Met elke kom Soupalicious die je eet, schenk je automatisch een kom soep aan de voedselbank en ga je samen met ons de strijd aan tegen voedselverspilling. Daarnaast help je kwetsbare mensen aan een betaalde baan.

Soep van bijna-weggegooide groenten

Met een deel van de opbrengst van onze Soupalicious soepen maken we een tweede maaltijdsoeplijn: Souprise. Dit zijn soepen gemaakt van restgroenten die anders worden vernietigd. We geven ze gratis aan klanten van de voedselbanken. In de eerste negen maanden van ons bestaan hebben we al 50.000 liter uitgeserveerd, oftewel 150.000 gezonde maaltijden. Een belangrijk deel van ons keukenteam bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij ons doen ze de ervaring op en wij helpen ze aan een betaalde baan.

Nu op weg naar de rest van Nederland

In 2015 hebben we in Amsterdam bewezen dat ons concept werkt. Nu willen we Soupalicious samen met Voedselbanken Nederland uitrollen over heel Nederland. Dit betekent dat we in 2020 drie tot vier miljoen liter Souprise soepen zullen maken en dus ook heel veel Soupalicious soepen verkopen.

Stel je voor:

  • Duizenden tonnen goede groenten niet vernietigd maar gebruikt. Zo besparen we erg veel CO2.
  • Elke klant van iedere voedselbank in Nederland krijgt wekelijks een liter mooie maaltijdsoep.
  • Honderden mensen die bij ons hun afstand tot de arbeidsmarkt omzetten in een voorsprong.

We kunnen dit niet alleen

Mooi? Mooi! Want we kunnen dit natuurlijk niet alleen. We zoeken vrienden die deze klus samen met ons gaan klaren. Word bijvoorbeeld Soupporter of serveer Soupalicious in je kantine. Samen in de soep, we beloven je: dat wordt echt leuk! Dus: doe mee en word vriend!

Meer weten: www.soupalicious.nl
Meer info over Soupporter
Meer info over catering

Ook aan de slag met het tegengaan van voedselverspilling? Doe inspiratie op met het e-book Voedselverspilling: de houdbaarheidsdatum nabij, met voorbeelden van de Ladder van Moerman uit de praktijk.

UPDATE

Helaas is dinsdag 5 juli jl. het faillissement uitgesproken van Soupalicious. Ontzettend jammer van dit mooie initiatief. 

Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?