Stickers drukken zonder ‘sticky situation’

Stickers drukken zonder ‘sticky situation’
solution

We gebruiken ze (onbewust) allemaal: stickers. Een geruststellend idee dat we ook van dit product een duurzaam alternatief kunnen kiezen. Stickers drukken en gebruiken zonder ‘sticky situation’, wij weten er alles van.

Bij Sticker.nl vinden we maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. We doen dit op verschillende manieren. Dit houdt verantwoord stickers drukken voor ons in:

Eco-solvent inkten

We kiezen waar mogelijk voor eco-solvent inkten. Bij deze inkten komen geen schadelijke stoffen vrij. Bij milde en ware-solvent inkten komen deze stoffen wel vrij. Bij het gebruik van milde en ware-solvent inkten is dan ook een afzuigsysteem nodig om de schadelijke stoffen uit de lucht te halen. We voorkomen met het gebruik van eco-solvent inkten dus niet alleen dat schadelijke stoffen vrijkomen, maar ook het gebruik van een (energievretend) afzuigsysteem.

Efficiënt werken

Daarnaast proberen we orders zoveel mogelijk te combineren, zodat we niet voor elke order opnieuw de machine aan moeten zetten. Zo kunnen we alle orders die op hetzelfde materiaal gedrukt worden, samenvoegen. Je kan dit vergelijken met een tekst die je print op A4. Print je twee halve pagina’s, dan heb je twee vellen papier, waar maar voor de helft tekst op staat. Voeg je die tekst samen op één A4, dan heb je maar één vel papier nodig. Zo gaat dat bij ons in het groot. Dit is niet alleen efficiënter, we wisselen minder vaak van rol, maar we hebben ook minder afval en laten machines in totaal minder lang draaien. Zo besparen we op grondstoffen en energie.

Recyclebare sticker

Ben je op zoek naar milieuvriendelijke stickers? Kies dan voor onze recyclebare sticker. Deze stickers worden geproduceerd van vinyl (bevat geen pvc) en gerecyclede materialen. Over de stickers kun je een extra afwerklaag toevoegen, van laminaat. Bij recyclebare stickers bevat dit laminaat ook geen pvc. Het gebruik van pvc zou belastend zijn voor het milieu, omdat bij de verbranding van pvc giftige dioxinen vrijkomen.

Sticker met zuignap

We hebben ook andere, milieuvriendelijke materialen. Zo hebben we de YUPO Tako. Deze sticker plakt niet aan de ondergrond met lijm, maar met piepkleine zuignapjes. Je kunt de sticker meerdere keren gebruiken. De YUPO Tako wordt gemaakt van zelf hechtend polypropyleen. Dit materiaal bevat ook weer geen pvc en is volledig recyclebaar. Een ander milieuvriendelijk materiaal dat we hebben is folie PP. PP staat voor polypropyleen. Dit materiaal lijkt op vinyl, maar bevat geen pvc. Dit is een van de materialen die we gebruiken voor onze stickers op rol.

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this solution
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?