Studenten bouwen duurzame auto van vlas en suikerbieten

Summary
Studenten van de technische universiteit in Eindhoven hebben de allereerste echt duurzame auto in de wereld ontwikkeld.
Studenten bouwen duurzame auto van vlas en suikerbieten
solution

Studenten van de technische universiteit in Eindhoven hebben de allereerste écht duurzame auto in de wereld ontwikkeld. Zij hebben geen staal gebruikt voor de carrosserie maar vlas en suikerbieten. Met deze auto willen de studenten meer bewustzijn creëren omtrent het productieproces van auto's.

Klaar voor de toekomst

De bouw van de auto is niet het enige duurzame aspect. Tijdens het ontwerpen van de auto is rekening gehouden met meerdere nieuwe ontwikkelingen en technologische snufjes. Zo kan de bestuurder per rit uitrekenen hoeveel accu capaciteit hij nodig heeft en daarna beslissen meer of juist minder accu’s mee te nemen. Door NFC readers in de deuren te plaatsen is het mogelijk om in te spelen op moderne car sharing programma’s. Specifieke gebruikers krijgen hierdoor toegang tot een auto en de navigatie weet dan meteen wat de thuisbasis en de werkplek is. Het is zelfs mogelijk dat je favoriete playlist met muziek klaar staat om afgespeeld te worden!

TU/ecomotive

Elk jaar werken er op de technische universiteit in Eindhoven nieuwe studenten aan het ecomotive project. Dat heeft tot nu toe mooie innovaties opgeleverd. Eerdere moddelen waren bijvoorbeeld de Isa en de Nova. De Lina is het nieuwste pareltje in de rij. Wie deze auto met eigen ogen wil zien kan de website van de studenten in de gaten houden want daar is te zien tijdens welke evenementen zij hun conceptcar aan een groter publiek zullen tonen. Volgend jaar zal een nieuwe groep studenten de uitdaging aangaan om een opvolger voor de Lina te ontwikkelen.

Bekijk de volledige casus en video op de website van Business Channel One.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/eac22e2cdba8d7cfbe9fca28dbe0edbe_large.jpg
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?