Studio Perspective verkoopt sterk staaltje social design

Summary
Studio Perspective verkoopt social design: hoogwaardige designproducten gemaakt door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.
Studio Perspective verkoopt sterk staaltje social design
solution

Studio Perspective verkoopt Nederlands social design. Dit zijn interieurproducten, van wandkasten tot kussens, geproduceerd door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen die werkzaam zijn bij bijvoorbeeld sociale werkplaatsen, leerwerkbedrijven, sociale firma's en bij productiebedrijven van DJI.

Veel van de designproducten ontstaan door een bijzondere samenwerking tussen een Nederlandse ontwerper en een sociale werkplaats. Hierdoor komen hoogwaardige producten tot stand, gewoon hier in Nederland. Mooie designproducten voor jouw bedrijf, meer werk (kansen) voor de makers. Design, letterlijk en figuurlijk op een mooie manier geproduceerd.

De makers

Een aankoop bij Studio Perspective zorgt direct voor meer werkgelegenheid voor een kwetsbare groep mensen in Nederland. Wie is deze groep? We werken met verschillende partijen en dus mensen. Geen mens is hetzelfde. Het kan gaan om voortijdig schoolverlaters, mensen met een fysieke of geestelijke beperking, gevangenen, ouderen, langdurig werklozen. Hetgeen dat de makers gemeen hebben, is dat zij een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/0d21af66fa661646a7fc522c52783fc1_large.jpg

Impact

Een aankoop bij Studio Perspective zorgt direct voor meer werkgelegenheid voor een kwetsbare groep mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt. Dit komt doordat veel sociale ondernemingen niet beschikken over voorraden. Hierdoor kunnen zij makkelijk maatwerk bieden. Bij elke aankoop of order worden er nieuwe werkuren gecreëerd én doen de makers werkervaring op. 

De makers professionaliseren, waardoor hun kansen op de reguliere arbeidsmarkt toenemen. Hoe meer ervaring de maker opdoet, hoe groter de kans op een betaalde baan bij een reguliere werkgever. Zo maakt de maker weer plaats binnen de sociale werkplaats voor iemand bij wie nog elk perspectief ontbreekt.

Duurzaam ondernemen = óók sociaal ondernemen

Als men over duurzaamheid spreekt, gaat het veelal over het (her)gebruik van grondstoffen en materialen. Hartstikke goed natuurlijk en ook veel van de ontwerpers met wie wij samenwerken, werken met restmaterialen of 'afval'. Helaas wordt het sociale aspect vaak vergeten. Duurzaam ondernemen kan nóg beter en makkelijker. Sociaal inkopen is hier een goed voorbeeld van.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/893d8fe54eaa1e91d1e1f99fb7547db9_large.jpg

Sociaal inkopen

Door de aanschaf van social design treedt er een win-winsituatie voor alle partijen op.

De designer kan lokaal én sociaal produceren en de sociale werkplaats krijgt meer (commerciële) orders binnen. Dit is door de invoering van de Participatiewet heel hard nodig!

Mensen met een verminderd arbeidsvermogen doen (meer) werkervaring op en worden door het maken van design, uitgedaagd meer uit zichzelf te halen. Dit levert voor hen een mooi cv op waardoor hun kansen op een baan bij een reguliere werkgever toenemen.

Bedrijven bieden wij stuk voor stuk maatwerk, omdat wij niet met voorraden werken.

Een win-win-winsituatie.

Contact

Neem bij vragen gerust contact met mij op: annet@studioperspective.nl of bekijk een deel van het assortiment online op onze website.

Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this solution?