Ocean Sole maakt kleurrijke kunstwerken van gerecyclede teenslippers

Summary
Ocean Sole verzamelt teenslippers, en tovert ze om tot kleurrijke kunstwerken. Zo tackelen ze twee lokale én mondiale issues: minder vervuiling van land en zee en creëren van werkgelegenheid.
Ocean Sole maakt kleurrijke kunstwerken van gerecyclede teenslippers
solution

Ocean Sole verzamelt deze teenslippers, maakt ze schoon en tovert ze om tot kleurrijke kunstwerken. Zo tackelen ze twee lokale én mondiale issues: minder vervuiling van land en zee en het creëren van werkgelegenheid in Kenia.

Voorkomt & verhelpt vervuiling van land en zee

Ocean Sole verzamelt en verwerkt jaarlijks zo’n 400.000 teenslippers. Met de opbrengsten van de kunstwerken wordt er voorlichting gegeven over vervuiling, recycling en worden er andere recycle projecten gefinancierd. Hiermee creëert Ocean Sole meer bewustzijn onder de lokale bevolking.

Creëert werkgelegenheid

Ocean Sole creëert werkgelegenheid door kunstenaars en verzamelaars van afgedankte teenslippers in te zetten. In Kenia is 40 procent van de bevolking werkloos, het op vier na hoogste werkloosheidspercentage ter wereld. Daarvan is het overgrote gedeelte ook nog eens laag- of ongeschoold en ongeletterd.

Beperkt houtkap voor kunstwerken

De houtsnijwerken van Ocean Sole worden gemaakt door kunstenaars uit stammen die de kennis en kunde al in huis hebben. De houten beelden die zij produceerden kenden gretig aftrek bij toeristen. Doordat ze zijn overgestapt op teenslippers als basismateriaal wordt de kap van tropisch hardhout in Kenia ook nog eens beperkt.

Kunstwerken met een verhaal

We maken leuke kunst, zodat mensen, bedrijven en goede doelen onthouden dat de oceaan onze hulp nodig heeft. Naast de standaardcollectie in onze webshop maakt Ocean Sole in samenwerking met Nic&Mic ook teenslipperbeelden op maat. Denk aan kleine beeldjes als relatiegeschenk, maar ook aan levensgrote beelden voor in de lobby, binnentuin of andere representatieve ruimte. 

Neem een kijkje op onze B2B-pagina en/of neem contact met ons op! 

Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?