Tidy - circulair documenten opruimen

Tidy - circulair documenten opruimen
solution

Ruim je documenten op met Tidy, 100% gemaakt in Rotterdam van lokale restmaterialen. Tweedehandse meubel die niet verkocht kunnen worden, maar wel van prima kwaliteit zijn. Een mooi voorbeeld om te laten zien wat je kunt maken van oude meubels. En met behulp van ons Reuse Design Report kan iedereen aan de slag om materiaal te hergebruiken.

Oude meubels zijn een van de grootste afvalstromen in het huishouden. Dit “afval” is echter goed te gebruiken om duurzame en mooie oplossingen voor hergebruik te produceren.

Onderzoek

Onze ontwerpen zijn geinspireerd op de eigenschappen van de materialen. Om te weten te komen wat er allemaal aanwezig is in de nederlandse kringloopwinkels, heeft Upstyle Industries uitgebreid onderzoek gedaan. De reststromen zijn in kaart gebracht en er is onderzocht wat ermee gemaakt kan worden. De resultaten van de afvalstroomanalyse zijn gepubliceerd in de verslag/handboek "Reuse Design Report". Het doel van dit rapport is om designers, beleidsmedewerkers en iedereen die actief is in de circulaire economie te helpen om de overvloed aan materiaal goed te gebruiken. Wat kunnen we maken van oude restmaterialen? En waar vind je oude meubels eigenlijk?

Tidy

Uit het onderzoek blijkt dat er een scala aan mogelijkheden is om materiaal te hergebruiken (reuse). Bijvoorbeeld door meubels op te knappen, er nieuw design van te maken, of het basismateriaal te hergeruiken.

Een goed voorbeeld hiervan is Tidy, een opberger gemaakt van hardboard. Dit wordt vaak gebruikt als achterkant van o.a. kasten. Goede kwaliteit hardboard wordt geoogst uit oude meubels, die niet verkocht kunnen worden door onze kringloopwinkel partners. Tidy is ontworpen aan de hand van eco-design richtlijnen. In het kort betekent dat:

  • zo weinig mogelijk nieuwe materialen toevoegen.
  • geen gebruik van toxisch lijm en verf.
  • flat pack voor efficiënte logistiek.
  • productie zo dicht mogelijk in de buurt van de materialen.

Onze eco-design richtlijnen komen voort uit ons onderzoek. De resultaten hiervan zijn te zien op de Upstyle Wood Guide, een online bibliotheek voor duurzaam houtwerk. Neem hier een kijkje om inspiratie op te doen of om zelf aan de slag te gaan met het hergebruik van hout.

Je vindt de Tidy in de @Upstyle Store. Bekijk onze ontwerpen en onderzoek op de Upstyle Industries website. Meer weten? Neem gerust contact op!

Tidy is een product van Upstyle Industries, in samenwerking met Het Goed Schiedam en Snijlab.nl.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/55b4dbea2c3c93bf20c41ebd924c1f01_large.jpg https://www.circulairondernemen.nl/uploads/2ec16e8b0555923587deb42d96f4cab9_large.jpg https://www.circulairondernemen.nl/uploads/3e49ddbbd3161648914b1818590e9071_large.jpg Reuse Design Report
Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this solution?