Tilburg Circulair maakt circulaire producten, diensten en bedrijven uit Tilburg vindbaar

Summary
Tilburg Circulair is hét online platform waarop iedereen in Tilburg alle circulaire en duurzame producten, diensten, bedrijven en projecten in de gemeente kan vinden, die nu vaak onzichtbaar zijn.
Tilburg Circulair maakt circulaire producten, diensten en bedrijven uit Tilburg vindbaar
solution

Het wordt steeds belangrijker dat we op een duurzamere manier gaan produceren en consumeren, weten ze ook in Tilburg. Via de nieuwe website Tilburg Circulair maakt Tilburg daarom de duurzame diensten en producten van Tilburgse bedrijven en organisaties zichtbaar.

Er zijn in Tilburg (en waarschijnlijk in alle Nederlandse gemeenten) al heel veel mooie, circulaire en duurzame bedrijven, initiatieven en voorbeelden. Deze zijn alleen vaak nog onzichtbaar en ontoegankelijk (voor inwoners). Zonde! Al deze initiatieven zijn namelijk allemaal al bezig zijn met het voorkomen van verspilling, hergebruik van producten en recyling.

Daarom is het doel van Tilburg Circulair om deze koplopers transparant te maken, zodat er ook daadwerkelijk meer gebruik gemaakt kan worden van deze duurzame producten en diensten door inwoners, maatschappelijke initiatieven, scholen en bedrijven in Tilburg. 

Tilburse initiatieven

Wist je bijvoorbeeld dat... In Tilburg meer dan twintig tweedehandswinkels en vijfstadstuinen zijn. Zo kun je bij Zuiderzwam oesterzwammen kopen geproduceerd op koffiedik uit de stad. Er zijn repaircafés waar je jouw gereedschap of spullen zelf kan repareren. Je kan een fiets leasen via Swapfiets, een auto tijdelijk huren via Greenwheels en spullen of klusjes delen met je buren via TilburgDeelt. Die oude trui in je kast wordt een nieuwe trui via het Sweater to Sweater- project van Wolkat en een jeans wordt gerecycled tot nieuwe denim producten via 013 Denim.

Zo zijn er nog veel meer voorbeelden waar de inwoners van Tilburg gebruik van kunnen maken en waar Tilburg als stad heel trots op mag zijn. Meer op TilburgCirculair.nl.

Initiatiefnemers

Tilburg Circulair is een initiatief van TilburgDeelt, het lokale deelplatform, waarvan ik, Laury Zwart, de oprichter ben. Ik woon zelf in Tilburg en kom in de stad steeds meer mooie initiatieven en bedrijven tegen die bezig zijn met duurzaamheid, hergebruik van spullen, minder verspilling en het lokaal produceren van voedingsmiddelen. Deze zijn alleen vaak niet zichtbaar voor inwoners. Met Tilburg Circulair willen we ervoor zorgen dat al deze circulaire initiatieven zichtbaar worden op één plek en dat inwoners er ook écht meer gebruik van kunnen gaan maken.

Wethouder (circulaire) economie van de Gemeente Tilburg, Berend de Vries, opende donderdag 4 oktober 013Circles en lanceerde het platform Tilburg Circulair: “We vinden het als gemeente belangrijk om onze inwoners en bedrijven te stimuleren om op een duurzame manier te consumeren en te ondernemen.  Gedachtegoed van een circulaire economie begint vaak klein en zowel 013Circles als Tilburg Circulair zijn daar goede voorbeelden van. We ondersteunen dan ook graag de mensen in de stad die het initiatief nemen om op deze duurzame manier aan de economie bij te dragen."

Meedoen?

Ben je benieuwd welke duurzame producten en diensten er te vinden zijn in Tilburg? Kijk op TilburgCirculair.nl. Wil je als bedrijf koploper worden en jouw circulaire producten of diensten zichtbaar maken op het platform? Kijk dan op de website voor de mogelijkheden of neem contact op via info@tilburgcirculair.nl.

Interesse als gemeente?

Heeft jouw gemeente ambities op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie? Staat circulair als punt op de agenda of is het onderdeel van het gemeentelijk beleid? Heeft jouw gemeente interesse in een circulair platform zoals Tilburg Circulair, om alle circulaire producten, diensten, bedrijven en initiatieven in de stad zichtbaar te maken? Neemcontact op: info@tilburgcirculair.nl voor de mogelijkheden. We gaan graag in gesprek.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/2004a4d48f14c335192d9b75a78ee79f_large.png
Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?