TreeClicks plant gratis bomen namens webwinkels

Summary
Ervoor zorgen dat er meer bomen geplant worden.
TreeClicks plant gratis bomen namens webwinkels
solution

Vanaf nu kunnen consumenten shoppen bij hun favoriete webwinkels en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een groenere wereld zonder dat het hen iets kost.  De gratis browserextensie TreeClicks plant bomen als voor aankopen bij aangesloten webwinkels zoals Coolblue, Hema of meer dan 10.000 andere sites.

TreeClicks plant bomen voor bedrijven

Gratis bomen planten, hoe kan dat? Het lijk te mooi om waar te zijn. Toch is het gebruik van TreeClicks helemaal gratis voor consumenten. In ruil voor een fee van sites die kopende klanten naar webshops doorverwijzen kan TreeClicks bomen planten. Dit is bijvoorbeeld ook het verdienmodel van veel vergelijkingssites. Hier betaalt de consument niks extra voor. TreeClicks laat van dit geld bomen planten in India. Producten worden betaald én dragen bij aan een beter klimaat. Inmiddels hebben wij meer dan 10.000 sites verzameld waarbij wij bomen planten als men via ons iets koopt. Dit zijn veel webshops, energiemaatschappijen en reisbureaus. 

Eenvoudig in gebruik

Eén keer installeren, daarna bijna automatisch bomen planten. Wie gebruik wil maken van Treeclicks, moet wel een browserextensie installeren. Dit klinkt ingewikkeld, maar is letterlijk twee keer klikken en klaar. Daarna merk je er niks meer van en kun je gewoon shoppen zoals je normaal doet. Ook als je je computer opnieuw opstart. Het enige verschil is dat elke aankoop bijdraagt aan meer bomen. De extensie is beschikbaar voor Google Chrome en Firefox en kan eenvoudig worden geïnstalleerd via TreeClicks.nl.   

Waarom TreeClicks?  

Ik ben al lange tijd actief als internetondernemer en verlegde na mijn masterstudie in Energie & Duurzaamheid de focus naar de duurzaamheidssector. Vorig jaar ontwikkelde ik FlyGRN, een prijsvergelijker voor vliegtickets waarbij de CO2-uitstoot van een vlucht wordt gecompenseerd. Beide sites zijn niet opgericht vanuit commercieel oogpunt. TreeClicks is ontwikkeld vanuit de wens om een positieve draai te geven aan het online shopgedrag van consumenten. In Nederland wordt jaarlijks voor €25 miljard online gewinkeld. Als er een klein deel van dat bedrag geïnvesteerd zou worden in herbebossing zouden er miljoenen bomen geplant worden. In april dit jaar bleek uit onderzoek van het vakblad Science dat het planten van een biljoen bomen de meest effectieve manier zou zijn om klimaatverandering tegen te gaan.

Koop wat nodig is, verkoop duurzaam

Het is natuurlijk altijd beter als consumenten niet of minder gaan winkelen. Spullen hebben namelijk de grootste impact op ons milieu, dus ik wil vooropstellen dat het van belang is dat consumenten hier bewust mee omgaan. Toch heb je soms gewoon spullen nodig. Het zou mooi zijn als er in dit geval gezorgd wordt voor een positieve impact met behulp van TreeClicks.   

Ons doel is om in 2020 al honderdduizend bomen geplant te hebben. TreeClicks wordt ook gelanceerd in de VS, wat het bereik en potentieel van de plug-in zal vergroten.​  Wil jij als bedrijf zijnde ook aansluiten bij TreeClicks? Stuur ons dan gerust een mailtje of neem contact op via deze site.

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this solution?