Tulper: Love water, leave Plastic

Tulper: Love water, leave Plastic
solution

Het doel van de social enterprise Tulper is om een bijdrage te leveren aan oceaanbescherming door plastic gebruik terug te dringen. Tulper brengt duurzame drinkflessen van bio plastics op de markt die dienen als alternatief voor single-use plastics.

I’m not plastic
Tulper blikjes zijn niet van blik en niet van plastic en hebben dus minimale impact op het milieu. Het gebruikte materiaal wordt PLA (polylactic acid) genoemd. PLA is gemaakt van 100% plantaardige zetmeel extract, is daarom 100% biologisch afbreekbaar en bovendien composteerbaar.

Bewustwording
Naast de verkoop van hun biobased flessen is Tulper actief in het verhogen van de bewustwording van plastic gebruik in het dagelijks leven, zo geeft Tulper in samenwerking met de Sea First Foundation presentaties op scholen en worden ‘beach clean-ups’ georganiseerd. Daarnaast stimuleert Tulper Hoge School studenten om circulaire producten te ontwerpen en circulair te gaan ondernemen.

Ambitie
In 2020 ambieert Tulper een internationaal ‘made in Holland’ watermerk te zijn dat met een breed assortiment biobased producten een aantoonbare bijdrage levert aan de verkleining van de plastic soup. Op dit moment is Tulper op zoek naar (Nederlandse) productiebedrijven en ontwerpers die aan de slag willen met plastic soup-plastic. Bekijk hier de uitdaging van Tulper op circulairondernemen.nl. 

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/86648820d3bdbd760eeab17552977be7_large.jpg
Read more
No people have been matched yet. Match people here
person

Richard Gabriel

Eigenaar at Tulper

Do you want to comment on this solution?